مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش گفت: نیاز به الگوی بومی ایرانی - اسلامی در حوزه روانشناسی داریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، حجت الاسلام والمسلمین مهدی متقی فر در دومین نشست از سلسله نشستها با مدیران مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده که امروز در ساختمان جوانان وزارت ورزش برگزار شد، افزود: روانشناسی علمی است که قابلیت بازخوانی با فرهنگ بومی و اسلامی دارد و باید الگوی آن را طراحی کنیم در غیر این صورت مشکلات پابرجا خواهد ماند.
وی پس از شنیدن صحبتهای حاضران درباره تعرفه و مالیات مراکز مشاوره، اضافه کرد: مشکل بیمه و مالیات مراکز مشاوره را پیگیری میکنیم، اما صنف روانشناسان و مشاوران باید به این حوزه ورود جدی داشته باشد و از مواضع خود دفاع کند. متولی اصلی این عرصه باید پیگیریهای لازم را انجام دهد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش درباره حمایت از مراکز مشاوره گفت: این حمایتها جوانب مختلفی دارد در این زمینه توافقی با شهرداری و صدا و سیما برای معرفی مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده انجام داده ایم و معرفی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده دغدغه ما هم هست.
حجت الاسلام متقی فر ادامه داد: رمضان امسال برای اولین بار در ۱۰ ایستگاه متروی تهران میز مشاوره ازدواج و خانواده مستقر کردیم که حدود بیست هزار مراجعه کننده داشتند.
وی به طرح ظرفیت سنجی و ارزشیابی مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده اشاره کرد و گفت: این طرح به زودی اجرا خواهد شد و به ما امکان میدهد که بر اساس رتبه بندی انجام شده، از مراکز مشاوره حمایت کنیم.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش با تاکید بر اهمیت مشاوره و روانشناسی در زندگی سالم، افزود: متاسفانه فرهنگ مشاوره در جامعه ما فراگیر نشده است بنابراین باید نظامی را طراحی کنیم تا مشاوره و روانشناسی در جامعه نهادینه شود. این مشکل با اجباری کردن و تصویب قانون حل نمیشود بلکه باید فرهنگ مشاوره در جامعه ما نهادینه شود.
حجت الاسلام متقی فر اضافه کرد: ۱۴۵ مرکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده در تهران و ۵۰۰ مرکز در کل کشور داریم و مراکز مشاوره زیر نظر وزارت ورزش کمترین شکایت ثبت شده را از بین تمامی مراکز مشاوره کشور دارند.
وی گفت: ما به دنبال مراکز مشاوره پیشران در حوزه ازدواج و خانواده هستیم به این معنا که مشاورهها از درمان به سمتی برود که مردم قبل از اقدام و مواجهه با مشکل، برای مشاوره مراجعه کنند که در این زمینه، آموزش کلیدیترین موضوع است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش افزود: وزارت ورزش و جوانان مکلف است آموزش پیش از ازدواج را برای جوانان برگزار کند، این موضوع را با مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده آغاز خواهیم کرد و همه مباحث قانونی آن کاملا در اختیار ماست و راه اندازی مراکز آموزش تخصصی پیش از ازدواج را پیگیری میکنیم.