سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز توضیحاتی در خصوص تب کریمه کنگو ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، شایسته شمی پور گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که معمولا به وسیله کَنه منتقل میشود، این در حالی است که این ویروس مخصوص حیوانات بوده و موارد تک گیر و همه گیر CCHF در انسان نیز اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه این بیماری مرگ و میر بالایی دارد، افزود: شیوع این بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است.
شمی پور علائم بیماری در انسان را شامل؛ سردرد، تب شدید، کمردرد و درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم و سرخی گونه، خونریزی (مثلا به صورت نقطههای ریز مثل سر سوزن یا خونریزیهای وسیعتر یا خون دماغ)، یرقان عنوان کرد.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز میگوید: علائم بیماری یک تا ۳ روز بعد از نیش کنه آلوده یا ۵ تا ۶ روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد و بعد از چند روز بیماری وارد مرحله خونریزی میشود.
به گفته شمی پور؛ خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ بیشتر به دلیل خونریزیهای شدید داخلی رخ میدهد، البته مرگ و میر بر اثر بیماری زیاد است و به ۳۰ درصد میرسد.
وی راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را به شرح زیر اعلام کرد:
بیشتر بخوانید: تب کریمه کنگو و راههای پیشگیری از شیوع آن
وی تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو در دامها بدون علامت است، بنابراین در صورت داشتن تماس با دام یا مصرف گوشت غیر مطمئن و بروز علائم تب یا خونریزیهای زیر پوستی و یا خونریزی از مخاط، حتما به پزشک یا مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.