دبیر ستاد برگزاری هفته سلامت گفت: وزارت بهداشت به تنهایی مسئول تامین سلامت نیست، همانگونه که سازمان محیط زیست به تنهایی مسئول حفاظت از محیط زیست نیست.
وی ادامه داد: شعار امسال، روز و هفته سلامت یعنی «سلامت ما، سلامت سیاره ما»، مهم است. برای رسیدن به سلامت، مشارکت همه سازمان ها، ارگانها و مردم ضروری است؛ فلسفه انسان گرایی و ایسمهایی که آمد، جدایی جزیرهای انسانها بود، اما در نهایت انسانها دیدند که از در کنار همدیگر بودن، ناگزیر هستند.
دبیر ستاد برگزاری هفته سلامت گفت: بشریت نیاز دارد که برای رسیدن به اهداف متعالی همانند سلامتی که خدا در فطرت بشر قرار داده است، به همکاری و همراهی با همدیگر بپردازد. برای رسیدن به سلامت در ابعاد مختلف همانند سلامت جسمی، روانی، هوا، محیط زیست و داشتن انرژی پاک نیازمند مشارکت همگانی هستیم.
هاشمی افزود: مردم، مسئولان و سمن ها، محورهای اصلی گرامیداشت هفته سلامت امسال هستند. رسانهها نقش بسیار موثری در سلامت جامعه دارند و میتوانند مشکلات و نقاط تاریک مانند بی تحرکی، مصرف دخانیات، آلودگی هوا و کیفیت تغذیه که موجب تهدید سلامت میشوند، نشان دهند.
وی ادامه داد: هفته سلامت میتواند بهانهای باشد که مرزهای پیشگیری را جلو ببریم. قبلا شعار «از مزرعه تا سفره» مطرح بود، اکنون «از مزرعه تا چنگال و دهان»، سخن گفته میشود. سلامت روان بسیار مهم است. مراسم سوگواری و مراسمهای مذهبی و مناسبتی در ارتقای سلامت روانی مهم هستند و متخصصان در این زمینه میتوانند نظرات کارشناسی ارائه کنند.
دبیر ستاد برگزاری هفته سلامت گفت: هر جا که افکار بزرگ، عمیق و دقیق کنار هم قرار گیرند و بدون محدودیت زبانی، جغرافیایی و جنسیتی، طوفان فکری راه بیندازند، به موفقیت میرسند. اگر اکنون از انرژی پاک، ایمنی خودرو، فضای شهری و حتی دیوارنگارهها صحبت میکنیم، امیدواریم در سال آینده به قدری پیشرفت کرده باشیم که درباره جزئیات آن سخن بگوییم.
هاشمی افزود: رسانهها میتوانند به مشکلات نورتابی و نقاط تاریک را معرفی کنند، البته اول این نقاط میتواند به اطلاع مسئولان برسد و در صورتی که چارهای نباشد، به صورت عیان گفته شود.