رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور گفت: نخلستان ویژه فارغالتحصیلان دانشگاهی طرحی است متناسب با رشته آنان بازار کاری وجود ندارد و در قالب این طرح به آنها در مدت ۶ ماه مهارتهای فناوری اطلاعات (IT) آموزش داده میشود که در کشور ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در این زمینه وجود دارد.
وی با بیان اینکه مراکز آموزش فنی و حرفهای در عصر حاضر حکم چاههای نفت را دارد، افزود: ارزش افزوده بالا بدون نیروی انسانی توانمند و ماهر محقق نمیشود و این سازمان دارای ۱۴ میلیون مترمربع فضای آموزشی در کشور میباشد که نیازمند تلاش بیشتر در بهروز رسانی علمی و تکنولوژیهای مهارتی است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با یادآوری اعتبارات مصوب سفرهای رییس جمهور و دولت به استانها در زمینه آموزشهای فنی و حرفه ای، اذعان کرد: اختصاصی سازی درآمدهای سازمان نیز میتواند سبب افزایش درآمدها برای تأمین حقوق مجموعه و تجهیزات شود.
وی تصریح کرد: این افراد پس از آموزش به مدت سه ماه در پارکهای علم و فناوری دوره کارآموزی را میگذرانند و پیش بینی ما این است که بسیاری از آنان در همان پارکهای علم و فناوری مشغول کار شوند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: در برخی رشتههای این سازمان تا ۴۵ درصد ورودیها را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند که به دنبال مهارت آموزی برای کسب درآمد هستند.
حسینی نیا افزود: مهارت آموزی در محیط واقعی طرح دیگر این سازمان است که به تعداد یک نفر یا بیشتر، کارآموزی در محیط کار انجام میشود.
وی توسعه آموزشگاههای آزاد را از دیگر سیاست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور عنوان کرد و گفت: حتی کارگاههای دولتی را بدون دریافت هزینه دراختیار آموزشگاههای آزاد قرار میدهیم، زیرا نگاه سازمان بر گسترش چتر آموزشی در سراسر نقاط کشور است.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: مسلماً در هر روستایی نمیتوان مرکز آموزش فنی و حرفهای ایجاد کرد، ولی میتوان از ظرفیت آموزشگاههای آزاد برای آموزش مهارتهای فنی و حرفهای بهره برد.
توسعه مهارت آموزی به سربازان، معلولان، مددجویان، زنان سرپرست خانوار، روستائیان و کشاورزان از دیگر برنامههای سازمان فنی و حرفهای کشور است که حسینی نیا از آنها یاد کرد.