پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای: اجرای طرح مهارت افزایی دانش آموختگان دانشگاه ها، موسوم به طرح نخلستان، تکمیل حلقه مهارتی و اشتغال آفرین در حوزه مهارت افزایی فارغ التحصیلان دانشجویی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در آیین انعقاد تفاهم نامه همکاری با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اجرای طرح مهارت افزایی دانش آموختگان دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری موسوم به طرح نخلستان، تکمیل حلقه مهارتی و اشتغال آفرین در حوزه مهارت افزایی فارغ التحصیلان دانشجویی است
آقای غلامحسین حسینی نیا انعقاد این تفاهم نامه را رویدادی بسیار مهم در مهارت افزایی دانش آموختگان دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در حوزه مشاغل و کسب و کارهای نوین (موسوم به طرح نخلستان) و با هدف ارتقای ظرفیت اشتغال پذیری آنان از طریق اجرای دورههای آموزش فنی و حرفهای در حوزه نوآوری، کارآفرینی فناوریهای نوین یا دانش بنیان بر اساس استانداردهای مهارت، دانست.
وی جمعیت فارغ التحصیلان دانشگاهی را ثروتی بسیار ارزشمند عنوان و تصریح کرد: جوانان دانشگاهی به عنوان یکی از ثروتهای جامعه محسوب میشوند و بستر برای توانمندسازی فارغ التحصیلان و ورود به بازار کسب و کار با اجرای طرح نخلستان و انعقاد این تفاهم نامه همکاری مهیا میشود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به تدوین استانداردهای مهارتی مشاغل آینده توسط سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت: حدود یک میلیون جوان دانشجو داریم که به دلیل نداشتن مهارت، توانایی ورود به بازار کار را ندارند و در این طرح با تأکید بر فناوریهای نوین و بهره گیری از دنیای فناوری اطلاعات، این مشکل حل میشود.
وی طرح «کهاد» را از دیگر اقدامات سازمان آموزش فنی و حرفهای در حوزه دانشگاه، عنوان کرد و افزود: طرح «کهاد» با هدف آشنایی دانشجویان با مهارتهای متناسب با نیاز بازار کار و رشته تحصیلی آنها با توجه به سیاست «توسعه تواناییهای مهارتی دانشجویان دانشگاهی» و همچنین اجرای دورههای مهارت آموزی برای جامعه هدف دانشجویان است.
آقای حسینی نیا با اشاره به اینکه ایجاد حلقه مهارتی در دانشگاهها سبب گسترش فعالیتهای دانش بنیان و تمهید مهارتهای مشاغل آینده بر پایه فنآوریهای نوین در کشور میشود، گفت: امروز بعد از چندین ماه برنامه ریزی، طراحی نقشه راه و جذب شرکای اجتماعی موفق به اجرای طرح نخلستان شدیم.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه سام (ساماندهی آموزش مربیان سازمان آموزش فنی و حرفهای) افزود: به منظور ارتقاء شأن و منزلت حرفهای، هویت بخشی و افزایش سطح توانمندی مربیان شاغل در سازمان آموزش فنی و حرفهای و افزایش کارایی آموزشهای مهارتی و اعتباربخشی به گواهینامههای مهارتی سازمان، طرح ساماندهی مربیان سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور را با صدور کد شناسایی مربیان تهیه و تدوین کردهایم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت: یکی از محورهای اساسی کار و زمینههای اصلی فعالیت بحث مربیانی است که با داشتن دانش روز و طیف وسیعی از مهارتهای مورد نیاز آمادگی ارائه آموزش برای جمعیت چند میلیون نفری سازمان آموزش فنی حرفهای را داشته باشند.
آقای حسینی نیا از تمرکززدایی آموزشهای مهارتی ویژه مربیان در مرکز تربیت مربی و پژوهشهای فنی و حرفهای و راه اندازی پارک علم و فناوری مهارتی در این مرکز خبر داد.
۴۴ درصد بیکاران کشور فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آیین امضای تفاهم نامه اجرای طرح مهارت افزایی دانش آموختگان دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری موسوم به طرح نخلستان، با بیان اینکه ۴۴ درصد بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند، گفت: امروز بسیاری از رشتهها از جمله «آی تی» در کشورهای پیشرفته بیشترین شغل را دارند در حالی که در کشور ایران این افراد بیکار هستند.
آقای علی خیرالدین افزود: در سال ۹۷ سه میلیون و ۱۷۰ هزار فارغ التحصیل بیکار داشتیم که یک میلیون و ۳۹۰ هزار نفر دانش آموخته دانشگاه بودند.
وی گفت: در طرح نخلستان برآن هستیم برای ۵۰۰ هزار نفر در بازه زمانی پنج ساله شغل ایجاد کنیم.
آقای خیرالدین افزود: یکی از سازمانهای موفق در بحث اشتغال، سازمان آموزش فنی و حرفهای است و امروز بازنگری دورههای آموزشی، تغییر برخی سر فصلها و ایجاد برخی دورههای جدید را در دستور کار داریم.
وی با اشاره به آخرین وضعیت پارکهای علم و فناوری گفت: اکنون ۴۹ پارک علم و فناوری، ۱۲ پردیس علم و فناوری، ۲۴۶ مرکز رشد واحدهای فناور، ۱۰ هزار و ۸۰۰ واحد فنآور در کشور داریم.
آقای خیرالدین افزود: به این آمار باید وجود یک هزار و ۷۷۸ شرکت دانش بنیان مستقر در پارکها و مراکز رشد اضافه شود و در مجموع ۶ هزار و ۶۷۱ شرکت دانش بنیان داریم و ۹ هزار نفر در واحدهای فناور شاغل هستند.
وی با اشاره به ایجاد ۳۲۰ هزار شغل توسط شرکتهای دانش بنیان در کشور، تأکید کرد: توسعه و تقویت زیست بوم فناوری و نوآوری کشور، آموزش و ترویج کار آفرینی و فرهنگدانش بنیانی، تجاری سازی فنآوری و اشتغال آفرینی دانش بنیان و طراحی، تدوین و پایش نظام ملی نوآوری از جمله راهبردهای معاونت فناوری و نو آوری است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: دانش بنیان، بستر مناسبی برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان و اشتغالزایی است و در سال گذشته دانش بنیانها ۶۵ هزار شغل ایجاد کردند و امسال به ۹۰ هزار شغل از طریق دانش بنیانها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا دست یافته ایم.
آقای خیرالدین تأکید کرد: طرح نخلستان مشکلات مهارتی را برای ورود به بازار کار حل میکند و طرحهای دستیار فنآور و تور فنآور از جمله طرحهایی است که با هدف کمک به آشنایی دانشجویان با محیط کار و صنعت در حین تحصیل مدنظر قرار گرفته است.
تفاهم نامه اجرای طرح مهارت افزایی دانش آموختگان دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری موسوم به طرح نخلستان از تاریخ امضاء و مبادله بین طرفها به مدت "پنج سال" معتبر و با توافق آنها برای یک دوره "دو ساله" دیگر قابل تمدید است. با اتمام زمان، تمدید مدت تفاهم نامه بنا به توافق طرفین امکان پذیر خواهد بود.