معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بر ضرورت حرکت به سمت تجاری سازی دانش تاکید کرد.
وی افزود: متناسب با زیرساختها و امکانات سخت افزاری و نرمافزاری در راستای شعار سال تلاش کنند؛ باید به فکر اقتصاد مردم باشیم تا هزینههای سلامت، تحقیقات و درمان تا حد امکان پایین و معقول باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تشریح روند چند مرحلهای تهیه سند راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، گفت: ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت گردهمایی معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی پیش رو است و به دلیل محدودیت در زمان دو روزه، کارگروههای تخصصی و جلسات مجازی را پیش از گردهمایی برگزار میشود تا با متولیان و دانشگاههایی که تجربه خوبی دارند، هم اندیشی شود و همینطور در روز برگزاری با مرور و جمع بندی مباحث مطرح شده به سند راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برسیم و به دانشگاهها ابلاغ کنیم.
پناهی افزود: دانشگاههای علوم پزشکی در سطح رئیس و معاون تحقیقات و فناوری باید با استانداری درارتباط باشند تا نیازهای بومی هر استان حساب شود و متناسب با آن اقدامات لازم صورت بپذیرد.
«عباس نجاری» رئیس مرکز توسعه اطلاعات و انتشارات علمی نیز با بیان اینکه باید نگاه امیدوارانهتری به حوزه تحقیقات داشته باشیم، گفت: تلاش بیشتر برای رسیدن به دستاوردهای بهتری در صنعت و فناوری ضروری است و بخش بزرگی از این اقدمات به حوزه اطلاع رسانی و انتشارات علمی مرتبط است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاهها باید محل انتشارات و مدیریت علمی و هم مدیریت کسب و کار باشند، افزود: این مدل ترکیبی اطلاعات علمی و تجارت مدل جدیدی نیست و بسیاری از دانشگاهها این مسئله را رعایت میکنند، اما باید با برنامه حساب شده همه دانشگاهها را به این سمت هدایت کنیم.
رئیس مرکز توسعه اطلاعات و انتشارات علمی با اشاره به راهکارهای گذر از نشریه داری دانشگاهی به سمت ناشران حرفهای سلامت گفت: سرمایهگذاری در حیطه شرکتهای دانشبنیان برای بنیاد نهادن ناشرین با رویکرد علمی و آشنا به ژورنالیسم، شرکتهای دانشبنیان و رفع منع مداخله کارکنان موجب باز شدن فضا برای مشارکت فعال اعضا هیئت علمی در بخش ناشرین تجاری میشود؛ تقویت انجمنهای علمی و سوق دادن نقش ناشری به سمت انجمنهای علمی، ایجاد ناشران معتبر و سازمان یافته دانشگاهی میتواند ما را به سمت نشر حرفهای سلامت سوق دهد.