پخش زنده
امروز: -
همایش مالکیت فکری در صنایع خلاق و فرهنگی به همراه نشست سراسری مالکیت فکری پارکهای علم و فناوری کشور، امروز در سالن همایشهای بین المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما رییس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: در قوانین جاری کشور در مورد مالکیت فکری قانون داریم و دستگاههای مختلف مانند وزارت دادگستری، ارشاد و علوم، قوه قضائیه و سازمان استاندارد مسوولیت اجرای آن را برعهده دارند اما تعدد مراکز باعث سردرگمی ایده پردازان شده است.
دکتر محمدحسین ایمانی اظهار داشت: در همایش مالکیت فکری صنایع خلاق و فرهنگی، مسوولان و دست اندرکاران، محققان داخلی و خارجی حضور دارند و قرار است در آن به موضوعاتی مانند چالشهای حقوقی و آموزشی این حوزه و همچنین مالکیت فکری از منظر اقتصادی و رویکردهای توسعهای با تاکید بر صنایع خلاق و فرهنگی، سیاستهای معاونت فناورانه وزارت علوم و موضوعهای دیگر پرداخته شود.
وی افزود: در مورد مالکیت فکری قانون داریم و دستگاههای مختلف مانند وزارت دادگستری، ارشاد و علوم، قوه قضائیه و سازمان استاندارد مسوولیت اجرای آن را برعهده دارند، اما تعدد مراکز باعث سردرگمی ایده پردازان شده است.
ایمانی گفت: جوانان مهارتهای زیاد خلاقانه در دنیای امروز دارند و روحیه بلندپروازانه آنها تضمینی برای پیشرفت کشورها محسوب میشود. همه این مسائل ایجاب میکند که مالکیت فکری، مسیری آگاه بخش و هدایت کننده ایدههای خلاق را شکل دهد. به عبارت دیگر، آگاهی از قوانین و مقررات مالکیت فکری میتواند مسیر خلق و نوآوری را در حوزههای مختلف ایجاد و آن را تبدیل به یک آگاهی عمومی کند.
وی اظهار داشت: اکنون دغدغه ایده پردازان خلاق، بحث مالکیت ایده هایشان است، زیرا خلاقیت از درون افراد بیرون میآید و شخص به درستی خود را مالک آن خلاقیت میداند؛ بنابراین دغدغه اصلی او این است که ایده اش در دسترس دیگران قرار گیرد، ولی مالکیت آن خدشه دار نشود، اکنون کشورها برای رفع این دغدغه سازمانی به نام «سازمان مالکیت فکری» دارند.
ایمانی درباره ضمانتهای اجرایی حوزه مالکیت فکری گفت: اکنون در قانون پیش بینیهای لازم درباره این مساله شده است، اما بحث بر سر این است که چگونه این قانون اجرا شود. اهمیت این مساله باعث شد تا پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی بنابر جایگاه علمی که دارد، هماهنگیهای لازم میان دستگاههای مختلف کشور برقرار کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ و رییس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اهمیت مساله مالکیت فکری گفت: سازمان جهانی مالکیت فکری (World Intellectual Property Organization) که یکی از سازمانهای وابسته به سازمان ملل متحد است، با هدف ترویج و توسعه بحث مالکیت فکری تاسیس شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۰ میلادی تصمیم گرفت که روزی را به نام روز جهانی مالکیت فکری اختصاص دهد.این سازمان هر ساله شعارهای مختلفی دارد تا کشورهای عضو وایپو (WIPO) درباره آن برنامه داشته باشند. شعار امسال این سازمان نیز "مالکیت فکری و جوانان، نوآوری برای آینده بهتر" است.