آویشن یکی از سبزیجات معطر بسیار مفید است که کاربردهای فراوانی در آشپزی دارد.
عطر آویشن باعث بهبود کیفیت غذا میشود و همین ویژگی میتواند نیاز به مصرف بیشازحد نمک در پختوپز را کاهش بدهد.
مهمترین کاربردهای آویشن در آشپزی
طعم دادن به گوشتها
در بسیاری از دستورهای آشپزی از آویشن برای طعمدار کردن گوشت قرمز و گوشت مرغ استفاده میشود.
بسیاری از سوپها و خوراکها حاوی آویشن تازه یا پودر آویشن هستند.
برای استفاده از آویشن در خوراکها یا سوپهای گوشتی هم میتوانید آویشن تازه همراه با شاخه آن را داخل سوپ یا خوراک بریزید و در انتهای پخت هم شاخه آویشن را از غذا خارج کنید.
طعم دادن به خورشتها
آویشن در گروه سبزیهای دیرپز قرار دارد وبرای استفاده از برگ تازه آویشن در خوراکهای برپایه گوشت یا مرغ توصیه میشود که برگهای آویشن را از همان ابتدای پخت داخل قابلمه بریزید تا هم عطرشان بهخوبی آزاد شود و هم بهخوبی بپزند. اگر از پودر آویشن در تهیه غذا استفاده میکنید، بهتر است که این پودر معطر را در ۲۰ دقیقه پایانی پخت به غذا اضافه کنید.
شما میتوانید از آویشن در مایهگوشتیهای مختلفی مانند مایه ماکارونی، مایه لوبیاپلو، مایه پیتزای مخلوط، مایه لازانیا و هر مایهگوشتی دیگری که حاوی گوشت چرخکرده یا حتی سویا باشد، استفاده کنید. به همین جهت پودر آویشن را بعد از خاموش کردن حرارت به مایهگوشتی اضافه کنید تا عطر و طعمش بهخوبی حفظ شود.
نگهداری صحیح از آویشن
آویشن را بهصورت تازه یا پودرشده در غذاهای مختلف استفاده کرد.
آویشن تازه ۲ تا ۳ روز داخل یخچال ماندگاری دارد و بعد از آن حالت لزج پیدا میکند. آویشن خشکشده میتواند تا حدود ۲ سال درون ظرف دربسته نگهداری شود و عطر و طعمش را حفظ کند.