وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کمیتهای ویژه برای بررسی وضعیت رفاه و امنیت شغلی زنان کارگر تشکیل میشود.
وی گفت: مباحثی در موضوع حقوق و پرداخت حقوق زنان کارگر وجود دارد که ساده حل میشود به طوری که در هفتههای اول متوجه شدم حقوق دوران بارداری بعد از زمان مرخصی پرداخت میشود که درخواست کردیم فرآیند اصلاح و حقوق دوران بارداری به صورت ماهانه پرداخت شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: به جز حقوق اول دوران بارداری که به دلیل فرآیندهای ثبت نام ۲ ماه طول میکشد از سایر ماهها به صورت ماهانه حقوق پرداخت میشود.
وی با اشاره به اینکه بعضی از آئین نامهها و مواد قانونی نیازمند اصلاح و آئیننامههای جدید در حوزه کارگری زنان است، افزود: دستورالعمل مربوط به مشاغل زیانآور زنان ۳۰ سال پیش تصویب و اجرایی شده است که باید موادی از آن اصلاح شود.
عبدالملکی بیان کرد: با حضور تشکلها تا ۲ ماه آینده همه جوانب کار دیده و عملیاتی میشود.
وی بر تشکیل کمیته کاری در خصوص امنیت شغلی و بهرهوری تولید تأکید کرد و گفت: نخبگان جریان کاری و متخصصان حقوقی در این زمینه چاره اندیشه کنند تا منجر به امنیت شغلی و ارتقای بهرهوری تولید شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: موارد مختلف در محور ایمنی، سلامت بهداشت و محیط کار وجود دارد که باید به آنها ویژه رسیدگی شود.
وی خاطرنشان کرد: رعایت حقوق زنان کارگر نیز به صورت ویژهتر بررسی میشود تا اگر نقصی وجود دارد، برطرف شود.
عبدالملکی با اشاره به اینکه مسأله امنیت شغلی کارگران مورد تأکید رئیس جمهور است گفت: آیتالله رئیسی در جشنواره تقدیر از کارگران دستور دادند که موضوع قراردادهای سفید و یا کوتاهمدت کارگران پایان یابد.
وی افزود: بازرسان باید امسال یک برنامه جدی جدید برای بازرسی از فضای کار داشته باشند. امسال به صورت ویژه مباحث حوزه کارگری بررسی میشود.
رئیس شورای عالی کار به دیدار رئیس جمهور با کارگران اشاره کرد و گفت: آیتالله رئیسی درخصوص حقوقهای عقب افتاده تآکید کردند، انتظار قاطع این است که حقوق کارگران به موقع پرداخت شود.
وی تصریح کرد: در وزارت مردم به عنوان اجتماعیترین وزارت کشور چهار محور از عرصههای زندگی مردم را پیگیری میکنیم که شامل کار (کمیت و کیفیت اشتغال کار)، آتیه (نظام بازنشستگی و تأمین اجتماعی)، رفاه (با تأکید بر رفع فقر در سطح مطلق و نسبی و خدمات رسانی به گروههای خاص) و مدیریت صندوقهای بازنشستگی است.
دبیر شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی از وجود ۱۵ میلیون نفر بیمه شده در تأمین اجتماعی خبر داد و گفت: این افراد با خانواده هایشان بیش از ۴۵ میلیون نفر را تشکیل میدهند که با کارگران غیر رسمی و بیمه نشده، نیمی از جامعه را تشکیل میدهند از این رو توجه به مقوله کارگری یعنی نگاه عمیق به بیش از نیمی از جمعیت کشور.
وی افزود: بنده به عنوان خادم و وکیل جامعه کارگری هستم تا موضوعات کارگری را در کنار سایر اقشار در دولت و مجلس پیگیری کنیم. کارگران اکثریت مردم هستند و این جامعه به توجه ویژهای نیاز دارند ضمن اینکه گاهی به تصمیمهای حوزه کارگری ایراد گرفته میشود که شاید بار تورمی داشته باشد، در حالی که این صحبت غلط است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر توانسته باشیم رفاه بیش از نیمی از کشورمان را ۵۰ درصد افزایش دهیم اگر القای ۴ تا ۵ درصد تورم نیز صورت بگیرد، در مقابل رفاه بیش از ۵۰ درصدی این هزینه قابل قبول است. ما مهمترین جامعه مخاطب را جامعه کارگری میدانیم.
وی با بیان اینکه اتفاقهای خوبی برای حوزه کار و تولید کشور رقم خورده است، گفت: در هفته کارگر برنامههای خوبی برای این قشر عزیز داریم و در آینده نزدیک خبرهای خوبی خواهیم داشت.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: در ادبیات انقلاب اسلامی کارگر و زن مقدس است وقتی این دو با هم تلفیق میشوند ارزش مضاعف ایجاد میشود.
وی با اشاره به اهمیت اسلام و انقلاب اسلامی در تکریم جامعه کارگری گفت: نیروی کار عامل تولید است؛ در انقلاب اسلامی نیز امام راحل به جامعه کارگری تأکید داشتهاند و کارگران را مسئول آبادانی زمین میدانند، رهبری نیز میفرمایند کارگران ستون فقرات جامعه هستند.
وزیر کار افزود: جایگاه کار و کارگری در دین اسلام قابل مقایسه با سایر مکاتب نیست. در نظام لیبرالیسم از کارگر بهرهکشی و به نفع سرمایهداری استفاده میکنند. حقوق کارگر مفهوم پیدا نمیکند و به عنوان سایر ابزار از آن استفاده میشود.
وی تأکید کرد: در اسلام و انقلاب اسلامی نگاه عالی و ممتاز به موضوع کارگر و زن وجود دارد تعابیر درستی که رهبری و امام راحل به آن اشاره کردهاند در ادبیات دینی ما مطرح است، زنان دو مسئولیت برعهده دارند که در حوزه خانواده و جامعه است و کسی نمیتواند این ۲ را نفی کند و یکی را به دیگری ترجیح دهد.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: برخی مدعی بودند که زن باید صرفاً در خانه باشد هر چند جایگاه زن در خانواده ممتاز است، اما نمونههای عینی مانند حضرت زهرا (س) و زینب کبری (س) داریم که در صحنههای سیاسی و اجتماعی حضور پیدا میکردند و به عنوان الگو تمدن اسلامی را رقم زدند.
وی با اشاره به نقش زنان کارگر در بهرهوری تولید گفت: کارفرمایان معدود و محدودی هستند که حقوق زنان کارگر را رعایت نمیکنند این درحالی است که کارفرمایان موظف به رعایت حقوق این قشر هستند.
در این مراسم از زنان فعال کارگری در سراسر کشور با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تقدیر و از درگاه تخصصی زنان و خانواده تحت سامانه جامع پاسخگویی رونمایی شد.