به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد شریعتمداری در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه عبادی - سیاسی امروز تهران با اشاره به فرا رسیدن هفته کارگر افزود: در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال به فرهنگ کار اهمیت ویژه ای داده شده است و ایشان به اصل کار و مضرات بیکاری تأکید داشتند و فرمودند که؛ باید تلاش بیشتری برای توسعه کار در کشور انجام شود.
وی گفت: براساس تأکیدات رهبری کار کردن یک ارزش است. نه تنها برآورده کننده نیازهای مادی بلکه در تأمین نیازهای روحی انسان نیز اثر مستقیم دارد ضمن اینکه کار در کنار فعالیت های دیگر منزلتی ویژه دارد بنابراین کار و کارگر در کشور ما باید مورد تکریم قرار بگیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: کارفرمایی که تکریم می شود به سمت کارآفرینی حرکت می کند و کارآفرینی بیشتر به توسعه شغل منتهی می شود.
وی تأکید کرد: شرایط امروز دنیا، شرایط رقابتی است که در این جریان رقابتی توسعه فضای کسب و کار باید در دستور کار دولت خدمت گذار قرار بگیرد.
وزیر تعاون افزود: صیانت از اشتغال پایدار برنامه ای است که امسال و در سال رونق تولید باید با جدیت دنبال شود که البته تحقق آن مبتنی بر صیانت از سیاست های حامی تولید است.
وی با بیان اینکه گردش سرمایه برای توسعه تولید نیاز جدی کشور است، تصریح کرد: دولت در این زمینه برنامه های روشنی اتخاذ کرده است اما در سال رونق تولید ما نیاز به سیاست های جدید تأمین اجتماعی برای حمایت از جامعه کارگری داریم ضمن اینکه بهبود فضای کسب و کار نیز بر پایه ترمیم قوانین و برداشتن مواد قانونی مزاحم محقق می شود.
شریعتمداری تأکید کرد: تا پارسال حدود هزار و 400 قانون در حوزه کار و کارگر اصلاح و بازنگری شده است و ما امسال اتخاذ سیاست های تجاری مناسب را در دستور کار داریم تا مسأله واردات کالا در کشور به دقت رصد شود.
وی گفت: واردات بی رویه به کشور فرصت تولید را در اختیار کشورهای رقیب قرار می دهد و این درحالی است که ما به خوبی می توانیم از جوانان نخبه برای رونق تولید در کشور استفاده کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به موضوع برنامه ریزی برای توسعه معیشتی کارگران اشاره کرد و افزود: برای سال جدید تلاش کردیم فاصله بین حداقل معیشت کارگران و حداقل دستمزد آنها را برطرف کنیم که البته هنوز به صورت کامل محقق نشده است و تلاش ما برای بهبود شرایط زندگی جامعه کارگری ادامه دارد.
وی گفت: اصلاح نظام مزدی از برنامه های دیگر ما است و ما به سمت ایجاد رابطه مزد، تلاش و سود واحدهای تولیدی حرکت می کنیم، زیرا اگر کارگر از سود کارخانه بهره مند شود با انگیزه بیشتری کار می کند.
شریعتمداری تصریح کرد: مالکیت کارگران در کارخانه ها بجای خصوصی سازی و با استفاده از مکانیزم تعاونی ها برنامه دیگری است که امسال در نظر داریم تا کارگران با احساس مالکیت در تولید با انگیزه بیشتری کار کنند.
وی با بیان اینکه توسعه و احداث مسکن مهر در کشور قدم های خوبی برای خانه دار شدن اقشار مختلف بود افزود: مسکن کارگران هنوز تأمین نشده و ما باید برای کاهش دغدغه مسکن کارگران برنامه ریزی کنیم.
شریعتمداری ادامه داد: در زمانی بن کارگری به کارگران داده می شد که البته اکنون چنین شرایطی وجود ندارد اما امروز که ارز نیمایی داریم باید امکانات بیشتری را در تعاونی ها به کارگران ارائه کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنرانی خود به مهارت افزایی در میان اقشار نوجوان و جوان جامعه هم اشاره کرد و افزود: از نیازمندی های جامعه بخصوص جامعه کارگری افزایش مهارت های حرفه ای است و ما باید برای دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه ها برنامه های مهارت آموزی داشته باشیم تا در صورت ورود جوانان به فضای کار و تولید مهارت های لازم را فرا گرفته باشند که البته دولت با تهیه یک قانون مناسب و ارائه آن به مجلس کار را آغاز کرده است و در جلساتی که با سران قوا و مسؤولان داشتیم تقاضا کردیم 50 میلیون یورو برای مهارت افزایی به مجموعه های ارائه دهنده آموزش های فنی و حرفه ای تخصیص داده شود.
وی تصریح کرد: امسال باید به صورت جدی با فساد مبارزه کنیم و بستن منافذ فساد محقق نمی شود مگر با استفاده از جوانانی که نگاه نخبه گرایانه دارند که ما البته در بدنه وزارت کار به جوان گرایی توجه داشته ایم.
شریعتمداری گفت: شفافیت یکی از ارکان لازم در کشور است و همه باید در جریان امور قرار بگیرند تا اعتماد عمومی افزایش پیدا کند و سرمایه های اجتماعی دلگرم شوند.
وی با بیان اینکه امسال به توسعه اشتغال پایدار در کشور توجه ویژه شده است گفت: برای توسعه اشتغال پایدار باید به سمت اقتصاد دانش بنیان، افزایش مشاغل خانگی و استفاده از ظرفیت زنان سرپرست خانوار حرکت کنیم که دولت هم برای تحقق این مسأله برنامه های جدی دارد.