هندوانه میوهای کاملا سربسته است و نمیتوان از درون آن مطمئن بود. به همین علت خرید هندوانه شیرین و قرمز که کاملا رسیده باشد تا حد زیادی چالشبرانگیز است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، هندوانه یکی از خوشمزهترین میوهها مخصوصا در فصول گرم سال است. البته اگر بدون اطلاعات کافی بخواهید هندوانه بخرید، بعد از بردنش به منزل فقط باید دعا کنید که وقتی آن را برش زدید خیار سفید تحویل نگیرید! همه افرادیکه حداقل یکبار هندوانه سفید یا بیمزه خریدهاند میدانند چه ضدحال بزرگی است! بنابراین خوب به این نکات دقت کنید.
راههای تشخیص هندوانه شیرین و قرمز
۱. شکل هندوانه را بررسی کنید
هندوانهای را بردارید که شکلی یکنواخت داشته باشد. هندوانه باید محکم و متقارن باشد. همه جای آن را بررسی کنید؛ اگر نشانی از کبودی، بریدگی، تورفتگی یا هر نشانه غیرطبیعی میبینید آن را نخرید. برآمدگی یا تورفتگیهای سطح هندوانه بدان معناست که در هنگام رشد همهجای آن به یک اندازه و به طور منظم در معرض آبیاری یا نور خورشید قرار نگرفته است؛ بنابراین ممکن است بافت درون هندوانه یکنواخت نبوده و بعضی قسمتهای آن خشک باشد.
۲. اندازه و وزن هندوانه را بسنجید
هندوانه را بلند کنید و نگه دارید. هندوانه باید نسبت به اندازهاش سنگینتر باشد، این نشان میدهد که آبدار است و به خوبی رسیده است. دو هندوانه را با اندازه مساوی بردارید. هر کدام سنگینتر بود آن را انتخاب کنيد.
بهطورکلی بهتر است هندوانه را نه زیاد بزرگ و نه زیاد کوچک انتخاب کنید. بااینحال، صرفنظر از اندازه، تنها نکته مهم این است که هندوانه نسبت به اندازهاش سنگین باشد.
۳. بهدنبال لکه بزرگ زردرنگ باشید
هر هندوانه معمولا یک لکه دایرهای بزرگ زردرنگ دارد. این درست همان بخشی از هندوانه است که با زمین تماس داشته است و بنابراین در زیر نور آفتاب رسیده است.
هرچه این لکه زرد تیرهتر باشد، هندوانه بهتر است. فکر نکنید این چیزی است که فقط قدیمیها به آن اعتقاد داشتهاند، کاملا درست و علمی است. اگر این لکه سفید باشد یا اصلا وجود نداشته باشد، بدان معناست که هندوانه زود برداشت شده است و کاملا رسیده نیست.
۴. رنگ پوست هندوانه را بررسی کنید
رنگ پوسته بیرونی هندوانه را بررسی کنید. درباره هندوانه سبز راهراه، هر چه رنگ سبز آن تیرهتر باشد، رسیدهتر است. این موضوع درباره هندوانه سفید همدان و برخی هندوانههایی که رنگ سبز روشن دارند صدق نمیکند.
علاوهبراین، رنگ پوست هندوانه باید مات و کدر باشد. معمولا هندوانههای براق، کاملا رسیده نیستند و آنها را زود چیدهاند.
۵. دنبال لکههای شبکهای بگردید
دنبال نشانههایی از لکههای قهوهای که بهشکل شبکهای تنیدهشده در کنار هم و بهشکل خطوط (نه خراشیدگی) هستند بگردید. این لکه نشان میدهد که زنبورها بارها روی گل هندوانه گردهافشانی کردهاند. هرچه گردهافشانی بیشتری انجام شده باشد، میوه شیرینتر است.
۶. ترفند ضربهزدن میتواند کمککننده باشد
این ترفند کمی تخصص میخواهد، اما افرادیکه تجربه دارند، آن را بهترین روش میدانند. دستتان را مشت کنید و با بند انگشت به هندوانه ضربه بزنید.
به صدای آن گوش دهید. اگر هندوانه رسیده باشد صدای عمیق و زیر تولید میکند نه بم. صدای بم یعنی هندوانه هنوز نرسیده است و صدای بم توخالی یعنی هندوانه بیشازحد رسیده است و حالت پوک به خودش گرفته است.
۸. استحکام پوسته هندوانه را حس کنید
پوست هندوانه رسیده باید محکم و ضخیم باشد. با فشار دادن هندوانه از طرفین (البته اگر به اندازه کافی نیرو وارد کنید) نباید صدای تردی گوشت درونی آن را حس کنید. اگر اینطور باشد هندوانه بیشازحد رسیده است.
۹. دم هندوانه را بررسی کنید
اگر دُم هندوانه روی آن هست و از ته آن را نبریدهاند، آن را بررسی کنید. اگر این ساقه کوچک سبز و تر باشد یعنی هندوانه را زود برداشت کردهاند. اگر کاملا خشک است یعنی هندوانه رسیده است.
هندوانه آسیبدیده یا خراب را بشناسید
هندوانههاییکه در هنگام حمل آسیب دیدهاند یا از اول خراب و پوسیده بودهاند را نخرید. خوردن این هندوانهها میتواند خطرناک باشد. اگر علائم زیر را در هندوانه مشاهده کردید آن را خریداری نکنید:
نکته مهم؛ هندوانه به شرط چاقو نخرید
هرگز از فروشنده درخواست نکنید که هندوانه را قاچ کند. ممکن است چاقو آلوده باشد و میوه هندوانه را آلوده کند. ازآنجاکه این میوه قابلشستشو نیست، اجازه این کار را ندهید. همچنین پس از خرید هندوانه حتما پوست آن را بشویید و بعد آن را قاچ کنید.