رئیس مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناوری پردیس گفت: تخصیص مناسبتر یارانهها به فرآیند تولید دارو کمک و از قاچاق معکوس داروهای تولید داخل جلوگیری می کند.
آقای میلاد صدرخانلو در مصاحبه اختصاصی تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره قاچاق معکوس داروهای تولید داخل که صادرات رسمی و ارزآوری کشور را با مشکل روبرو کرده است ، گفت: یکی از مشکلاتی که در صادرات دارو وجود دارد این است که بخشی از نیاز کشور را باید تولید کنندگان دارو تأمین کنند و به تبع آن یارانههایی برای این موضوع صرف میشود تا با قیمت مناسب به دست مصرف کننده داخل کشور برسد.
وی تاکید کرد: برای صادرات دارو از این یارانهها استفاده نمیشود و دارو باید قیمت بین المللی وارد بازارهای بینالمللی و به کشورهای دیگر صادر شود، البته این اصولی است که در همه جا مورد استفاده قرار میگیرد.
آقای صدر خانلو گفت: در کشور ما متاسفانه به علت قاچاق معکوس دارو، داروهایی که برای مصرف داخل کشور تولید میشود یارانه به آنها تعلق نمیگیرد و به خارج از کشور صادر می شود و بدین ترتیب قاچاق معکوس شکل میگیرد.
وی ادامه داد: مصرف کننده داخل به این داروها نیاز دارد و اگر نتواند محصولات را پیدا کند باید با همان قیمتی آن را بگیرد که مشمول یارانه به خارج از کشور شده است و در آن صورت شرکت تولید کننده دارو زمانی که می خواهند داروی خود را با قیمت مصوب و بدون استفاده از یارانه دریافت کنند با بازار اشباع شدهای از محصولات ارزان قیمتی مواجه می شوند که قیمت آن بر اساس بازار داخل تنظیم شده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناوری پردیس در ادامه تاکید کرد: این موضوع موجب میشود که شرکت تولید کننده نتواند صادرات مستمری داشته باشد و این موضوع از نظر اقتصادی هم نمیتواند برای تولید کننده جذاب باشد.
وی گفت : کشور ما از منظر دارویی کشور پیشرفته ای محسوب میشود و بسیاری از داروها در کشورمان تولید میشود و ما این امکان را داریم که هم از طریق صادرات این دارو، ارزآوری داشته باشیم و هم نیاز سایر کشورها به وِِیژه کشورهای دوست و منطقه را برطرف کنیم ولی متاسفانه به دلیل بحث قاچاق دارو این اتفاق رخ نمیدهد.
آقای صدر خانلو در ادامه گفت: این مشکل با جلوگیری از قاچاق دارو، صادرات غیر مشروع دارو و یا تخصیص مناسبتر یارانهها برای دارو قابل حل است.