دبیر ستاد فناوریهای نرم: با رسوخ فناوری، استانداردسازی و ایجاد شبکهسازی میتوانیم صنایع دستی را به بازارهای جهانی وارد کنیم.
دبیر ستاد فناوریهای نرم با اشاره به واردات به عنوان چالش صنایع کوچک گفت: با توجه به نیروی متخصص تحصیلکردهای که در کشور داریم باید بتوانیم نهادسازی کنیم و آموزش دهیم و خانههای خلاق و نوآور را قوت و قدرت دهیم. همانطور که در زمینه صنایع نفت و پتروشیمی جزو کشورهای پیشرو هستیم، باید بتوانیم بر صنایع بالادستی فناورانه و ارزش افزوده علم نیز احاطه پیدا کنیم و با تبدیل آنها به فناوری و نوآوری بتوانیم در زمینه صادرات نیز ورود پیدا کنیم.
پرویز کرمی در ادامه با بیان کاربردی و تجاری سازی کردن اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهها در زمینه فرهنگ و هنر گفت: ما برای این کار یک پلتفرمی را طراحی کردیم تحت عنوان خانههای خلاق و نوآوری در این خانهها که در سراسر کشور خصوصا در مناطق محروم و منطقهای شکل میگیرد از مزیتهای محلی و بومی هر منطقه نیز استفاده می شود. می توانیم با رسوخ فناوری، نوآوری و بهرهگیری از علم؛ گلیم بافی، گبه، سوزن دوزی، برداشت زعفران، صنایع دستی را در که جای جای کشورمان گسترده است، استاندارد کرده به سطح کیفیتهای بین المللی و صادراتی نزدیک کنیم و بعد با ایجاد شبکه سازی آنها را به بازارهای جهانی وارد کنیم.
سخنگوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: این کار در دل خانههای خلاق و نوآوری دارد شکل میگیرد. این خانهها ارتباط بین صنعت، دانشگاه، نیروی کار و سرمایه گذاران و بازاریابان را ایجاد میکند. امسال با همکاری وزارت صمت برای اولین بار، یک اداره کل صنایع فرهنگی و خلاق در دل وزارت صمت شکل دادیم تا موارد ذکر شده به رسمیت شناخته شود.