فوق تخصص ریه گفت: گرد و غبار، بیماری مبتلایان به آسم، برونشیت و کسانی که انسداد مجاری تنفسی دارند، تشدید میکند.
وی ادامه داد: وقتی گرد و غبار وارد کشور میشود ذرات بزرگ ته نشین میشوند؛ بنابراین هر چه گرد و غبار به شهرهای دور از مرز، وارد شود این ذرات بسیار ریزتر و خطرناکتر خواهند بود.
فوق تخصص ریه گفت: این ذرات وقتی به شهرهای مرزی میرسند، اندازه درشت تری بین ۱۰ تا ۲۵ میکرون دارند و به علت آنکه در حلق و بینی گرفتار میشوند، وارد دستگاه تنفسی یا کیسه هوایی نمیشوند به همین علت آسیب کمی دارند.
دکتر قانعی افزود: ذراتی که کمتر از ۵ میکرون هستند، اجازه پیدا میکنند وارد ششها و دستگاه تنفسی شوند، اما سیستم دفاعی بدن قادر است آنها را خارج کند؛ ولی کار سیستم تنفسی افزایش پیدا میکند و موجب تشدید بیماری مبتلایان به آسم، برونشیت و کسانی که انسداد مجاری تنفسی دارند، میشود.
وی ادامه داد: در مجموع ذرات معلقی که به چشم میبینیم و بزرگتر از ۱۰ میکرون هستند، دستگاه تنفس ما از پس آنها بر میآید و مشکلی وجود ندارد، اما موجب افزایش خلط، ترشحات و گرفتگی بینی میشود.
فوق تخصص ریه با بیان اینکه بیشترین خطر مربوط به آلایندههای کمتر از ۲ و نیم میکرون است، گفت: بهتر است بیماران تنفسی از ترددهای غیرضروری در این روزهای آلوده و پر از گرد و خاک پرهیز کنند.