مصرف صحیح نوشیدنی در فاصله زمانی بین افطار تا سحر احساس تشنگی فرد در طول مدت زمان روزه داری را کاهش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ؛ کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان گفت : برخی از علائمی که در روزهای نخست روزه داری پیش میآید و تدریجا" برطرف میشود سردردهای خفیف ، ورم معده ، دهیداتاسیون (از دست دادن آب بدن) ، یبوست و استرس پذیری افراد میباشد .
آمنه مصیبی افزود : این علائم در نتیجه عدم استفاده از آب کافی یا از دست دادن آب بدن بعلت استفاده از نوشیدنیهای نامناسب در وعدههای افطار، سحر یا شام واقع شود.
وی تصریح کرد : مصرف صحیح نوشیدنی در فاصله زمانی بین افطار تا سحر احساس تشنگی فرد در طول مدت زمان روزه داری را کاهش میدهد.
مصرف مایعات و نوشیدنیهای مناسب در وعده افطار
وی در ادامه افزود : با توجه به اینکه مایعات یکی از نیازهای فوری درهنگام افطار است لازم است به موارد زیر توجه شود:
۱- روزه با شیر یا آب ولرم همراه خرما یا عسل یا چای کم رنگ (بهمراه یک قاشق چای خوری شکر) باز گردد.
۲- مصرف آب زیاد در وعده افطار و همچنین بین صرف غذا سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود.
۳- عدم استفاده از مایعات سرد درهنگام افطارهمواره مورد توصیه است.
۴- پرهیز ازمصرف زیاد شربت هاو عدم مصرف نوشابههای گازدار در زمان افطار، چرا که میتواند سبب سوءهاضمه و مشکل اضافه وزن میشود.
مصرف مایعات و نوشیدنیهای مناسب در وعده شام
۱- در وعده شام به جای مصرف نوشیدنیهای شیرین مانند انواع نوشابههای گازدار، ماءالشعیر، آب میوههای صنعتی وانواع شربت ها، توصیه میشود ازآب آشامیدنی سالم، دوغ، عرقیات سنتی و شربتهای خانگی بسیار کم شیرین استفاده شود.
۲- پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه میشود.
مصرف مایعات و نوشیدنیهای مناسب دروعده سحر
۱- پرهیز از دریافت زیاد نوشیدنیهای مانند شربت، قهوه ، شکلات ، کاکائو و چای غلیظ و پرهیز از مصرف نوشابههای گازدار در وعده سحری.
۲- توصیه به نوشیدن آبمیوه طبیعی مانند آب سیب ، آب البالو ، آب انار ، شربت عسل و آبلیمو، شربت خاکشیر یا آب در وعده سحری.
۳- بسیاری از افراد از ترس تشنگی در طول روز، بعد از صرف سحری به مقدار فراوان آب مینوشند که عادت صحیحی نیست.
توصیه میشود برای برطرف نمودن تشنگی در طول روز، در فاصله افطار تا سحر از صیفیها و میوههای سرشار از آب مانند کاهو، خیار، هندوانه، خربزه، طالبی و مرکبات و.. استفاده شود.
بیشتر بخوانید : روزه داری مانعی برای اهدای خون نیست + فیلم
سایر توصیهها در مصرف مایعات و نوشیدنیهای مناسب در روزه داری
۱- به جای آب سرد و آب یخ، آب خنک (یا ولرم)، بصورت آهسته و ترجیحا" در حالت نشسته نوشیده شود.
۲- نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن موجب کاهش دسترسی آنزیمهای گوارشی به غذاها شده و مشکلات گوارشی رامنجر میشود.
۳- برای سالم ماندن دندانها توصیه میشود غذا و مایعات داغ همراه با غذا و مایعات سرد خورده نشود.
۴- کاهش حجم غذای دریافتی در وعده سحری (زیرا مصرف غذای زیاد برای جلوگیری از گرسنگی باعث تشنگی بیشتری در طول روز خواهد شد).
۵- به منظور کاهش احساس تشنگی استفاده از رب انار، آبغوره، آب لیمو ترش، سرکه، گلاب زرشک و روغن زیتون (جایگزین مصرف ادویه و نمک زیاد به عنوان چاشنی غذا و سالاد) در این ماه مبارک توصیه میشود.
۶- به منظور کاهش احساس تشنگی در روزه داران عزیز توصیه به نوشیدن شربتهای خاکشیر، تخم خرفه، تخم شربتی، ما ءالشعیر، آب سیب، آب انار، آب البالو، سکنجبین با عرق نعنا یا کاسنی (که با شکر کمی تهیه شده باشند) میشود.
۷- مصرف بیشتر از ۸ لیوان از آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و آب سبزیها و صیفیها مانند آب هویج، آب گوجه فرنگی وآب کرفس که سبب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی میشود در فاصله افطار تاسحر ضمن حفظ ایمنی در شرایط کنونی برای پیشگیری و کنترل بیماری کووید- ۱۹، بدن را از کم آبی درطول روزه داری حفظ میکند.