برای خرید آبزیان از جمله؛ ماهی و میگو سالم و تازه باید به ویژگیهای ظاهری آنها توجه کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، به نقل از روابط عمومی اداره دامپزشکی خوزستان؛ ماهیها از جمله غذاهای دریایی خوش طعم و پرطرفدار هستند که سالم و تازه بودن آنها در سلامت مصرف کنندگان نقش مهمی ایفا میکنند، به همین دلیل هنگام خرید باید نکاتی را مد نظر قرار دارد.
ماهی تازه دارای بدن محکم، سطح صاف و ارتجاعی است، اما ماهی فاسد بدنی شل دارد و فشار انگشت روی بدن باعث بر جای ماندن اثر جای فشار میشود.
این آبزی پوستی مرطوب، دارای موکوس و شفاف دارد، این در حالی است که در صورت فاسد بودن، بدنش خشک است.
درخشنده بودن و چسبیده بودن فلسها به بدن از دیگر نشانههای ماهی تازه است، اما در صورتیکه ماهی فاسد باشد، به راحتی از بدن کنده میشوند.
ماهی تازه دارای مردمک روشن، شفاف، کاملا سیاه، محدب، قرنیه شفاف است و همه حفره چشم را پُر کرده، اما ماهی فاسد مردمکهای کدر و کاملا فرو رفته در حدقه چشم دارد.
مرطوب بودن، درخشندگی، داشتن رنگ صورتی یا قرمز از دیگر نشانههای ماهی تازه است و دیدن آب ششها خشکبا ظاهری خاکستری یا کدر میتوان به فاسد بودن آن پی برد.
ماهی تازه ستون فقرات محکم و چسبیده به عضلات دارد، ولی در ماهی فاسد اتصال گوشت به ستون فقرات بسیار ضعیف است.
داشتن گوشت محکم و دارای خاصیت ارتجاعی، سطح صاف و بازگشتن به حالت اول پس از فشار با انگشت از دیگر نشانههای تازه و سالم بودن ماهی است، اما فاسد بودن آن را میتوان با ترد بودن گوشت آن و داشتن رنگ قرمز به ویژه در اطراف ستون فقرات تشخیص داد.
همچنین عموم مردم و علاقمندان به مصرف ماهی و میگو باید از خرید آبزیان منجمد شامل؛ ماهی و میگو که در محیط بیرون و یا در آب از حالت انجماد خارج شده و به عنوان ماهی تازه میفروشند، پرهیز کنند.
باید از خرید میگوی پاک شده بدون بسته بندی و برچسب خودداری کرده و هنگام خرید ماهیهای فیله شده و بسته بندی به تارخی تولید و انقضاء آن و همچنین شماره پروانه بهره برداری دامپزشکی توجه شود.
بیشتر بخوانید: گوشت قرمز سالم چه ویژگیهایی دارد؟
همچنین توزیع ماهی باید در یخچال ویترینی و یا در ویترینهای شیشهای و همراه با پودر یخ انجام گیرد و از مراکز معتبر خریداری شوند.