گوشت قرمز سالم چه ویژگیهایی دارد؟
هنگام خرید گوشت قرمز سالم تازه و منجمد باید به ویژگیهایی ظاهری آن توجه شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خوزستان؛ گوشت قرمز از جمله مواد پروتئینی پرمصرف است که باید هنگام خرید آن چه به صورت تازه و چه به صورت منجمد نکاتی را مورد توجه قرار دهیم.
- سطح خارجی گوشت تازه و سالم باید بدون هرگونه خون مردگی، تغییر رنگ و یا خراش باشد.
- هیچگونه بوی غیرطبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن نباید حس شود.
- عضلات موجود در گوشت باید سالم سفت و دارای قوام خاص باشند و از خرید گوشتهایی که نرم و لزج یا خشک و چروکیده هستند، اجتناب کرد.
- گوشت قرمز منجمد، پس از رفع انجماد باید قوام طبیعی خود را حفظ کرده و سطح آن لیز و لزج نباشد.
- درون بسته بندی گوشت باید بدون مواد خارجی، خونابه یا آب منجمد شده باشد.
- گوشت منجمد باید عاری از سوختگی ناشی از انجماد (لکههایی سفید گچی تا خاکستری) یا قارچ خوردگی (لکههایی ناشی از رشد قارچ) باشد.
- این محصول باید در بسته بندی سالم، بدون پارگی، دارای نشانه گذاری شامل؛ تاریخ تولید و انقضا، مجوز سازمان دامپزشکی و... باشد.
- رنگ قرمز مایل به سبز، قهوهای و خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علائم فساد سطحی گوشت هستند.
- استشمام بوی غیر طبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان از علائم فساد عمقی و از دست رفتن قوام گوشت و نرم و لزج شدن آن از علائم فساد کلی گوشت به شمار میروند.
- تغییر رنگ چربی گوشت و استشمام بوی بد از علائم اکسیداسیون و فساد چربی گوشت است.
بیشتر بخوانید: مرغ تازه سالم و بهداشتی چه ویژگیهایی دارد؟
بنابراین باید گوشت قرمز را از فروشگاههای معتبر تهیه کرده و هنگام خرید به مهر آّی و برچسب نصب شده روی لاشه و شرایط نگهداری (در یخچال و دمای ۲ تا ۴ درجه) توجه کرد.