رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی در خصوص فرصت طلبی برخی از مجرمان سایبری و انجام تبلیغات گسترده با عناوینی همچون طرح فروش ویژه در قالب جشنوارههای ماه مبارک رمضان برای شهروندان در شبکههای اجتماعی هشدار داد.
او ادامه داد: ارائه اجناس فاقد کیفیت، ارسال نکردن کالا، هدایت به لینکهای جعلی از مهمترین شگردهای مجرمانه رایج در در این ایام میباشد.
این مقام سایبری گفت: مجرمان سایبری با ارسال لینکهای جعلی و هدایت کاربران به درگاههای جعلی پرداخت الکترونیک بانکها (فیشینگ) برای واریز پول، اطلاعات محرمانه بانکی افراد از جمله رمزاینترنتی، کد اعتبار سنجی، تاریخ انقضا و ... را به سرقت میبرند.
سرهنگ دوم قدرت الوانی افزود: مهندسی اجتماعی شگرد دیگر مجرمان سایبری است که با چرب زبانی و ایجاد انگیزه در خریداران اعتماد آنها را جلب کرده و از خریداران میخواهند نیمی از پول کالا سفارشی خود را را واریز کرده و پس از دریافت کالا مابقی وجوه را واریز کند.
این مقام سایبری در ادامه عنوان کرد: متاسفانه هموطنان بعد از واریز وجوه به حساب فرد کلاهبردار هیچگونه کالایی را دریافت نمیکنند و یا اینکه فرد کلاهبردار دیگر پاسخگو تماس یا پیغام آنها نمیباشد، همچنین در بعضی از مواقع کالای تحویل داده شده به خریدار با کالای تبلیغ شده در آگهیها از نظر کیفیت و مشخصات و همچنین از نظر اصالت و جنس کالا متفاوت است.
این مقام انتظامی به هموطنان توصیه کرد: شهروندان فریب برخی از پیامها و آگهیهای منتشر شده در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی با وعدههای حراج آنلاین، تخفیف ویژه ماه مبارک رمضان، قیمتهایی باور نکردنی را نخورند و اگر قصد خرید آنلاین را دارند حتما از فروشگاههای اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید کنند، زیرا این فروشگاهها در عین مجاز و معتبر بودن ملزم به رعایت قوانین هستند.
رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: پلیس فتا به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و کاربران میتوانند در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش گزارشهای مردمی و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ با ما در میان بگذارند.