جمعی از خیران نسری تربت حیدریه استان خراسان رضوی امروز 4 دیگ بزرگ حلیم نذری برای طلب باران از درگاه الهی طبخ و بین نیازمندان و سایر اقشار توزیع کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، این غذای سنتی با هزینه بیش از 200 میلیون ریال به همت خیران و اهالی طبخ و بین نیازمندان و اهالی نسر همراه با قرائت دعای نزول باران توزیع شد.
برای پخت این حلیم های نذری بیش از 80 کیلو گندم و 80 کیلو گوشت گوسفندی صرف شد.
میانگین بارش ها در بخش رخ، از آغاز سال زراعی 91.0 میلیمتر ثبت شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که 96.4 میلیمتر بوده، در آمار بلند مدت 53 درصد کاهش بارندگی داشته است.
هلیم که به اشتباه حَلیم نوشته می شود و در عربی به آن هریسه می گویند از غذاهای سنتی منطقهٔ خاورمیانه است که با گوشت و گندم یا بلغور و جو پخته میشود.
هلیم انواع مختلف دارد و مواد اولیهٔ آنها با یکدیگر متفاوت است اما برای تهیه هلیم گندم از گندم پوستگرفته و کوبیدهشده، پیاز و گوشت سردست گوساله یا گوسفند و مقداری روغن استفاده میشود. رنگ هلیم با افزودن ادویهجات مانند دارچین و شکر عوض میشود.
این غذا معمولاً به عنوان صبحانه یا در ماه محرم یا در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری و سحری مصرف میشود و با سرشیر، دارچین، کنجد، شکر و گوشت ریز شدهٔ مرغ یا بوقلمون تزیین میشود.