رمضان ماهى است که ابتدایش ، رحمت ، میانه اش ، مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ؛ ماه رمضان ماه نزول قرآن و ماه ضیافت الهی است، ماهی که خداوند در قرآن در وصف آن تاکید کرده است: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید! روزه بر شما مقرّر گردید، همانگونه که بر کسانى که پیش از شما بودند مقرّر شده بود، باشد که پرهیزگار شوید.»
«رمضان» ماه میهمانی خدا و ماه «نزول قرآن» است، ماهی که تک تک روزهایش فضیلتهای بسیاری داشته و بندگان در آن به "ضیافت الهی" دعوت میشوند.
پیامبر اکرم (ص) ماه رمضان را ماه ضیافت الهی دانسته و در خطبهی شعبانیه در این راستا فرموده است: «ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما رو کرده است. ماهی که نزد خدا، بهترین ماههاست و روزهایش بهترین روزها و شبهایش بهترین شبها و ساعتهایش بهترین ساعتهاست.
ماهی که در آن شما را به مهمانی خدا دعوت کرده اند و شما در آن از اهل کرامت خدا شده اید. نفسهای شما در آن ثواب تسبیح و ذکر خدا دارد و خواب شما ثواب عبادت. اعمال شما در آن پذیرفته است و دعاهای شما مستجاب، پس، از پروردگار خویش با نیتهای راستین و دلهای پاک، بخواهید که توفیق روزه این ماه و تلاوت قرآن در آن را به شما عنایت فرماید...» (بحار الانوار - جلد ۹۶ - صفحه ۱۵۷)
در این ماه نورانی است که بندگان، میهمان الطاف و غفران لایتناهی خداوندی شده و بندگی را میان روزهای پر از رحمت و برکت آن، تمرین میکنند.
رسول اکرم (ص) در این رابطه میفرماید: «رمضان ماهى است که ابتدایش رحمت است و میانه اش مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم». (بحار الانوار، ج ۹۳، ص ۳۴۲)
کمترین آثار روزه داری مربوط به جسم بوده و بیشترین اثرات آن معنادار و مربوط به بعد معنوی انسان است.
اینکه میگوییم ماه مبارک رمضان "ماه میهمانی خداست" به خاطر آثار معنوی و روحانی این ماه است، نه به خاطر جنبهها و آثار جسمانی آن!
بیشتر بخوانید : اصول تغذیه صحیح در ماه رمضان
گفتنی است، رمضان فرصت مناسبی برای تمرین بندگی و همچنین تزکیه نفس است، روزهداران نباید به راحتی از منزلت و مقام روزهای ماه رمضان غافل شوند، چرا که طبق حدیثی از رسول اکرم (ص) «درهاى آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده مىشود و تا آخرین شب آن بسته نخواهد شد». (بحار الانوار، ج ۹۳، ص ۳۴۴)
امام صادق (ع) نیز در حدیثی در باب اهمیت روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان، فرموده است: «هر کس یک روز ماه رمضان را (بدون عذر) بخورد، روح ایمان از او جدا می شود».