عضو هیئت مدیره انجمن علمی اقتصاد و مدیریت داروی ایران، بر لزوم ایجاد شفافیت در قیمت گذاری دارو از ماده اولیه تا فرآورده نهایی یا همان دارو تاکید کرد.
وی افزود: یکی از مواردی که با آن میتوان شفافیت را در حوزه دارو به حداکثر برسانیم و زمینه ایجاد فساد را کاهش دهیم، تکمیل سامانههای برخط سازمان غذا و دارو همانند تیتک است.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی اقتصاد و مدیریت داروی ایران ادامه داد: با تکمیل سامانههای برخط سازمان غذا و دارو همانند تیتک، میتوانیم تولید و واردات دارو را تا زمانی که دارو به دست مصرف کننده نهایی میرسد به صورت کامل رصد کنیم و ایجاد فساد را به حداقل برسانیم.
شریف نیا درباره تخصیص ارز ترجیحی به دارو و تجهیزات پزشکی گفت: بدون شک یکی از مواردی که در سالهای اخیر موجب افزایش شائبه وجود فساد در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی شده است، تخصیص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی یا همان ارز ترجیحی به این حوزه است.
وی افزود: بدیهی است به علت محدودیت منابع ارزی، تامین این ارز همواره با ایجاد صف خرید برای واردکنندگان و تولیدکنندگان همراه بوده است و هر جا صف خرید تشکیل میشود شائبه وجود فساد افزایش مییابد، راه حل درست از روز نخست این بوده است که تخصیص ارز از طریق بیمهها به مصرف کننده نهایی یعنی مردم اختصاص یابد و به این ترتیب از ایجاد صف نیز جلوگیری میشود.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی اقتصاد و مدیریت داروی ایران گفت: تصمیم گیری در اتاق شیشهای و ایجاد شفافیت بیشتر در تصمیم گیریها در کمیسیونهای قانونی وزارت بهداشت و معاونتهای غذا و دارو سراسر کشور نیز راهی است که حتما میتواند به ایجاد شفافیت در حوزه دارو کمک کند.