پخش زنده
امروز: -
معاون برنامه ریزی اداره کل دارو و مواد سازمان غذا و دارو گفت: قاچاق دارو اثر سوئی بر صادرات گذاشته است، صادراتی که در دهه گذشته بیش از ۱۰۰ میلیون دلار بود و حالا کمتر از ۴۰ میلیون دلار است.
حسین شمالی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بر اساس آمارها سالانه بین ۵ تا ۸ میلیارد دلار دارو به خارج از کشور قاچاق میشود که این قاچاق شامل داروهای ایرانی نیز هست.
وی ادامه داد: به غیر از هدر رفت منابع مالی، قاچاق دارو کمبودهای دارویی مانند کمبود داروی انسولین را در دو سال اخیر نیز در پی داشته است.
معاون برنامه ریزی اداره کل دارو و مواد سازمان غذا و دارو با اشاره به کشف محموله قاچاق در سیستان و بلوچستان گفت: داروهای کشف شده شامل داروهای ایرانی و خارجی است؛ داروهایی که وارد کشور شده است؛ دوباره از کشور خارج میشود و مجدد به کشور وارد میشود؛ داروهای شبیه آلبومین و فاکتورهای خونی، داروهایی که یارانه سنگینی برای آن داده شده است، بسیاری از این داروها خاص و کمیاب اند و داروهایی است که معمولاً از داروخانه نشت پیدا میکند.
شمالی افزود: به کرات گزارشهای رسمی و غیررسمی به ویژه از استانهای مرزی، خراسان، سیستان و بلوچستان خوزستان و ایلام میرسد که دارو از کشور خارج شده است که برخی بهعنوان محموله قاچاق ثبت و برخی عنوان داروی مسافری از کشور خارج میشود.
در سالهای گذشته نوسانات قیمت ارز مسئولان را بر آن داشت تا با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تهیه اقلام اساسی همانند دارو از مردم حمایت کنند؛ حمایتی که به مرور زمینه سوء استفاده و قاچاق دارو را در پی داشت، راه حل این مشکل و بسیاری از این مسائل در قانون آمده است. در بند ۷ سیاستهای کلی سلامت که بیش از ۷ سال از تصویب آن میگذرد بر انتقال منابع مالی و یارانهای به سازمانهای بیمهگر تاکید شده است.