معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: شرکتهای دانشبنیان بستر مناسبی برای اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی محسوب میشوند و باید این مراکز توسعه پیدا کند.
علی خیرالدین در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره تحقق شعار سال گفت: ما باید گفتمان علم و فناوری را توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه دانشگاهها و پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری بستر مناسبی برای زایش و رویش شرکتهای دانشبنیان هستند تاکید کرد: ما برای رویش این شرکتها نیازمند بحث سختافزار، نرمافزار و مغزافزار هستیم که بحث مغز افزار آن شامل نیروهای انسانی نخبه هستند.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۹ پارک علم و فناوری ۲۲۴ مرکز رشد و سه پردیس علم و فناوری ۱۰ هزار و ۷۰۰ واحد فناور در کشور وجود دارد که تمامی این مراکز میتواند ایدههای پژوهشگران را به محصول تبدیل کند.
وی گفت: صندوقهای حمایتی در وزارت علوم تحقیقات و فناوری ایجاد شده و در استانهای ما ۶۰ صندوق پژوهش و فناوری وجود دارد که میتواند در بحث مشکلات و بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی گام بردارند.
این مقام وزارت علوم افزود: مهارت ورزی و مهارتآموزی از طریق شرکتهای دانشبنیان میتواند برای دانشآموختگان دانشگاهی شغل ایجاد کنند و پارکها و شرکتهای دانشبنیان میتواند بستر مناسبی برای اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی باشد.
وی در ادامه تأکید کرد: بیش ۳۲۰ هزار تا ۴۲۰ هزار شغل به طور مستقیم از طریق شرکتهای دانشبنیان ایجاد شده که تمامی اینها مربوط به شغل دانشآموختگان و نخبگان دانشگاهی ما محسوب میشود و ما ۶ برنامه برای پارکهای علم و فناوری و پژوهشگاهها و دانشگاهها داریم تا بتوانیم ورودی شرکتهای دانشبنیان را گسترش دهیم.