پخش زنده
امروز: -
معاون مرکز شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امروز بیش از ۷ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم که در حوزههای مختلف فعالیت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر منجم زاده در گفتگو با رادیو اقتصاد درباره حمایت از شرکتهای دانش بنیان افزود: ما امروز بیش از ۷ هزار شرکت دانش بنیان در سطح کشور داریم که در حوزههای مختلف فعالیت میکنند و درسالهای اخیر شاهد موجی در کشور بودیم که از اواخر سال ۹۰ که آئین نامه قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان ابلاغ شده است شرکتهای دانش بنیان در مجموعههای مختلف از جمله مجموعه علمی و فناوری شناسایی شده اند.
وی گفت: درحال حاضر حمایتهای مختلف مالیاتی، گمرکی، بیمهای، مالی و صادراتی و ... را سعی کرده ایم با بازخوردهایی که از خود شرکتها دریافت میکنیم طراحی و اجرایی کنیم و اگر جوانان و فن آوران ما چه در دانشگاهها و چه در بخشهای مختلف صنعتی و یا شرکتهای تولیدی و خدماتی ما بخواهند به این موضوعات توجه کنند میتوانند در این مسیر قرار بگیرند.
دکتر منجم زاده ادامه داد: ما تا امروز حدود ۷ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم و اتفاقات بسیار خوبی افتاده است و موضوع کرونا که اتفاق سختی برای کشور بود نشان داد که اگر به شرکتهای دانش بنیان میدان داده شود میتوانند پاسخگوی مسائل ما باشند و میتوانند به نیازهای کشور به خوبی پاسخ دهند.
وی درباه فعالیتها، راه اندازی و تاسیس صندوق حمایت از دانش بنیانها نیز افزود: امروز اگر مجموعهای علاقمند باشد که شرکت دانش بنیانی تاسیس کند، مسیر اولیه را برای ثبت شرکت و مسیر ثانویهای را برای ارزیابی معاونت علمی و فناوری باید طی کند و میتواند سامانههای ما مراجعه کند و اسناد و مدارک و اطلاعات را در اختیار ما قرار دهد و ما توسط تیمهای ارزیابی که با معاونت علمی و فناوری در حال همکاری هستند آنها را مورد ارزیابی قرار میدهیم و اگر شرکت دو سه ویژگی را داشته باشد بعنوان شرکت دانش بنیان میتواند تائید شود.
وی گفت: یکی از این ویژگیها خصوصی بودن شرکت است که حتما باید شرکت خصوصی باشد و یا سهم دولت در آن شرکت زیر ۵۰ درصد باشد. ویژگی دیگر این است که در حوزه محصولات پیشرفته و فناوریهای نوین در حال فعالیت باشد و اصطلاحا محصولاتش محصولات دانش بنیان باشد یعنی از پیچیدگی فنی بالایی برخوردار باشد و نکته دیگر اینکه دانش فرآوری آن محصولات در داخل خود شرکت بومی سازی شده باشد که اگر این ویژگیها را داشته باشند میتوانند از حمایتهای ما استفاده کنند و در دسته شرکتهای دانش بنیان قرار بگیرند و از معافیتهای مالیاتی در راستای فعالیتهای دانش بنیانشان استفاده کنندو دیگر حمایت ما حمایتهای گمرکی است که در بخش واردات شرکتها میتواند استفاده شود.
وی افزود: در زمینه تسهیلات هم صندوقی به نام صندوق ملی نوآوری و تجاری سازی وجود دارد که صرفا وظیفه حمایت از شرکتهای دانش بنیان را دارد. در کنار آن ما تسهیلات صندوق توسعه ملی را هم داریم که از محل تعدادی از بانکهای عامل در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار میگیرد.
دکتر منجم زاده گفت:نخبگانی که در شرکتهای دانش بنیان میخواهند فعالیت کنند و برای افرادی که در مرحله سربازی قرار دارند میتوانند دوران سربازی خود را داخل شرکت دانش بنیان سپری کنند تا در آینده بتوانند در همان محل مشغول به کار شوند.
وی افزود: ما در سال گذشته با همکاری مجلس شورای اسلامی طرحی بعنوان طرح جهش تولید دانش بنیان را داشتیم که در مجلس به تصویب رسید و در آن طرح شاهد آن بودیم که براساس بازخوردهایی که از خود شرکتها گرفته بودیم مصوبات بسیار خوبی برای توسعه شرکتها از جمله تسهیلات آن و اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه که مشوق خوبی برای توسعه شرکتها و صنایع وابسته محسوب میشود و .. در این طرح آمده است که ان شاالله اجرایی شود.