با آغاز به دولت سیزدهم شاهد اجرای طرحهای مختلف در خوزستان و رفع بخشی از مشکلات در مناطق مختلف شهرستانهای این استان هستیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، از آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ۳ مرتبه به استان خوزستان سفر کرد که اولین سفر بلافاصله پس آغاز به کار دولت، دومین سفر پس از وقوع زلزله اندیکا و سومین سفر نیز به صورت سرزده به منظور بازدید از مناطق عملیاتی و یادمانهای دفاع مقدس در مرزهای شلمچه و چذابه و دیدار با زائران در این مناطق در آستانه نوروز ۱۴۰۱ اتفاق افتاد.
وی در اولین سفر خود به این استان، دستورهایی ابلاغ کرد و اعتبارهایی برای رفع مشکلات شهرستانهای مختلف از جمله؛ بازسازی شبکه فاضلاب در اهواز و سایر مناطق درگیر اختصاص داد.
نگاه ویژه دولت سیزدهم به خوزستان علت سفرهای ریاست جمهوری
استاندار ویژه خوزستان گفت: با توجه به اینکه دولت سیزدهم از بدو شروع به کار اهتمام ویژهای برای حل مسائل و مشکلات کشور و استان با آن دست به گریبان است، دارد.
صادق خلیلیان با اشاره تصمیم جدی این دولت برای توسعه کشور افزود: نگاه هیئت دولت به خوزستان ویژه است و با توجه به شرایط و ظرفیتهای این استان و البته وجود مشکلات و معضلات زیاد، سبب شد اولین سفر به خوزستان انجام شود.
وی با اشاره به سفر اخیر آیت الله رئیسی به شهرستانهای آبادان و خرمشهر ادامه داد: رئیس جمهور بر توجه ویژه به صنعت و اشتغالزایی تاکید کرد و در دیدار با کارگران مشغول به کار در شرکت صنعت فولاد شادگان با آنها گفتگو کردند.
خلیلیان میگوید: در این کارخانه شاهد تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن فولاد خواهیم بود که این موضوع قدمی رو به جلو در ناحیه صنعتی خرمشهر محسوب میشود.
بررسی مشکلات و عملکرد مسئولان در آبادان و خرمشهر
نماینده عالی دولت در خوزستان به بازدید از یادمان شهدای شلمچه و دیدار با کاروانهای راهیان نور به عنوان دیگر اقدامات رئیس جمهور در سفر اخیر به استان و رسیدگی به مشکلات مردم ساکن در مناطق مرزی اشاره کرد و گفت: همچنین در جمع صمیمی با حضور سران و بزرگان عشایر عرب شرکت کردند و مسائل و مشکلات نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
استاندار ویژه خوزستان با اشاره به برگزاری جلسهای ویژه با حضور مسئولان شهرستانهای آبادان و خرمشهر برای رسیدگی به مشکلات افزود: مسئولان گزارشی از عملکرد خود از بدو آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون ارائه دادند و رئیس جمهور نیز بر بهبود وضعیت کنونی این شهرستانها تاکید کردند.
خلیلیان بررسی مسائل منطقه آزاد اروندکنار، توسعه شهری و اشتغال و تاثیر این ناحیه اقتصادی برای این شهرستانها را از دیگر برنامههایی اجرایی آیت الله رئیسی برشمرد و عنوان کرد: هم اکنون شاهد این موضوع هستیم که اروندکنار به ناحیهای برای واردات تبدیل شده، این در حالی است که واردات ضداشتغال و تولید است، بنابراین از فلسفه و برنامههای انجام شده دور شد و اشتغال و توسعه در آن ایجاد نشد.
تضادهای حاکمیتی در منطقه آزاد اروند سدی بر سر راه اشتغال و توسعه
وی به ایجاد تضاد حاکمیتی میان دستگاههای متولی کار در این شهرستانها و منطقه آزاد اروند اشاره کرد و گفت: این منطقه شامل آبادان و خرمشهر میشود و همه شهر را در برمی گیرد و طبیعتا باید مسئولیت آبادانی این شهرها و مبلمان شهری را نیز بر عهده داشته باشد، اما میبینیم که هیچ اقدامی انجام نشده و این نظام حاکمیتی سبب سرگردانی مرد شده است.
صادق خلیلیان میگوید: بسیاری از مردم منطقه آزاد اروند را عامل گرانی میدانند و هیچ بهرهای از منافع آن نبردیم و همین امر باعث شد رئیس جمهور دستور تشکیل کارگروه ویژه دهد تا موضوعهای حاکمیتی و غیرحاکمیتی از یکدیگر تفکیک شوند، زیرا مسائل حاکمیتی بر عهده دولت و غیرحاکمیتی نیز بر عهده منطقه آزاد اروند است.
وی تولید، اشتغال، صادرات و ارزآوری را از عوامل رونق منطقه برشمرد و افزود: تبدیل منطقه به مبادی ورود کالاها نه تنها مشکلی را حل نمیکند، بلکه ضدتولید و توسعه است.
آبادان و خرمشهر روی آبادانی را میبینند
خلیلیان توسعه مبلمان شهری را وظیفه مسئولان منطقه آزاد اروند دانست و گفت: پس از گذشت سالهای زیاد از جنگ تحمیلی، اما همچنان آثار جنگ وجود دارد که عامل آن تضاد میان فرمانداریها، شهرداری ها، منطقه آزاد اروند و پالایشگاه است.
به گفته استاندار ویژه خوزستان؛ کارگروه ویژه با نظارت دکتر اسماعیلی، مسئول دفتر ریاست جمهوری تشکیل میشود و سعید محمد که مسئول عام این مناطق هستند و سایر مسئولان کشوری استانی، مشکلات را یکبار برای همیشه رفع خواهند کرد و وظایف برای هر یک از دستگاههای اجرایی شهرستانهای آبادان، خرمشهر و منطقه آزاد اروند مشخص خواهد شد و براساس برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت که تدوین میشود، آثاری از آبادانی و رونق را در این شهرها شاهد باشیم.
این مقام مسئول توسعه نخیلات را از دیگر برنامههای در دستور کار اعلام کرد و افزود: پس از گذشت ۳۳ سال از پایان جنگ تحمیلی، شاهد وجود نخلهای سوخته و بی سر هستیم که با اجرای این طرح، چهره شهر تغییر خواهد کرد.
خلیلیان به ظرفیت خوب شیلاتی شهرستانهای یاد شده به دلیل وجود دریا و رودخانهها اشاره کرد و ادامه داد: وجود نخل و دریاها یعنی ثروت که با استفاده از این ثروتها میتوانیم آبادان و خرمشهر را از این وضعیت خارج کنیم.
توسعه توریسم درمانی با راه اندازی ۲ بیمارستان
نماینده عالی دولت در خوزستان به وجود بازارچههای مرزی و تجارت با کشور عراق و تاثیر آنها در توسعه و اشتغال اشاره و عنوان کرد: همچنین توجه ویژهای به موضوع توریسم درمانی داریم که به منظور رونق آن ۲ بیمارستان بزرگ شامل؛ بیمارستان طالقانی در آبادان و بیمارستان فوق تخصصی قلب خرمشهر تا خردادماه و تیرماه سال آینده افتتاح خواهد شد.
به گفته صادق خلیلیان؛ بیمارستان طالقانی تاکنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اقدامات برای تجهیزات آن به زودی انجام میشود تا به زودی تجهیز و تکمیل شود و آن را به بهره برداری برسانیم.
بیشتر بخوانید: مشکلات خوزستان با همت دولت سیزدهم رنگ میبازند
وی میگوید: راه اندازی این بیمارستانها علاوه بر اینکه ظرفیت خوبی در زمینه بهداشت و درمان برای اهالی این مناطق خواهند بود، توریسم درمانی نیز توسعه مییابد.
خلیلیان ادامه داد: علاوه بر این شهرستانها، در سایر شهرهای خوزستان دانشگاه بزرگ و بسیار خوبی داریم که در سطوح بین المللی حرفی برای گرفتن دارند.
به گفته استاندار ویژه خوزستان؛ شرایط این استان به گونهای است که میتوانیم از سایر کشورها دانشجو جذب کنیم که البته برنامههایی در این زمینه تدوین شده و این مسیر را دنبال خواهیم کرد.
شرکتها ملزم به عمل به مسئولیتهای اجتماعی
خلیلیان درخصوص مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای فعال در آبادان و خرمشهر گفت: موسسههای فعال در این شهرستانها شامل؛ شرکتهای توسعه نیشکر و صنایع جانبی، پالایشگاه ها، پتروشیمی و بنادر و... باید وظایفی را که بر عهده دارند انجام دهند.
وی به فعالیت شرکتهایی از جمله؛ تولیدکنندگان روغن خودرو و فولاد سازی جهان آرا و کاویان و وظیفهمند بودن آنها اشاره کرد و افزود: بر اساس توافقهای انجام شده همه شرکتهای یاد شده موظف هستند در توسعه شهر و مبلمان شهری و ایجاد اشتغال کمک کنند.
به گفته خلیلیان؛ در جریان سفر وحیدی، وزیر کشور مقرر شد این شرکتها ۲۵۰ میلیارد تومان کمک کنند تا کارهای مدنظر با سرعت بیشتری انجام شوند.
وی با بیان اینکه با تغییر دولت، مدیران متناسب با سیاستهای دولت جدید تغییر میکنند، ادامه داد: این موضوع در دستور کار قرار دارد، ضمن اینکه مدیران را بر اساس سیاستهای جدید در مسیر اجرای مصوبهها و آنچه که خواست و مطالبه مردم است سوق دهیم.
تعیین تکلیف و اجرای ۱۰۰ مصوبه در خوزستان
خلیلیان مسئولیت را انجام کار تلقی و عنوان کرد: هم اکنون شاهد تحرک خوب از طرف مسئولان مختلف هستیم، ضمن اینکه موفق شدیم برنامهای ۲ ساله را تدوین و برای هیئت دولت ارسال کنیم، همچنین مصوبههای دولت و مشکلات استان را احصاء و شناسنامه دار کردیم و در حال دنبال کردن و پیگیری کارها و اهداف خود با سرعت قابل توجهی هستیم.
به گفته استاندار ویژه خوزستان؛ مسائل مربوط به بهداشت و درمان، راههای مختلف راه آهن، بنادر، مسائل فرهنگی، آب و فاضلاب و... در مصوبههای دولت ذکر شده ۳۶ میلیارد تومان به مدت ۳ ساله علاوه بر بودجه جاری استان در قالب سفر هیئت دولت به استان اختصاص داده شد.
نماینده عالی دولت در خوزستان با بیان اینکه در ۱۵ زمینه بیش از ۱۰۰ مصوبه در بخشهای مختلف داریم، گفت: موارد مختلف پس از تعیین تکلیف و زمان بندی مشخص در دست اجرا قرار گرفتند.
سال ۱۴۰۲ مشکلات فاضلاب اهواز به پایان میرسند
صادق خلیلیان میگوید: آنچه مصوب شده، در حد مصوبه باقی نمانده و اعتبارها آن دریافت شده و طرحها از جمله؛ در زمینه فاضلاب در حال اجرا هستند و اقداماتی که انجام شد، باعث شد مشکلات سالهای گذشته به وجود نیایند.
وی افزود: اجرای طرحها را به گونهای در دستور قرار دادیم که بخش قابل توجهی از مشکلات حل شوند، بطوریکه بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده، مشکل فاضلاب خوزستان در مدت ۲ سال رفع خواهد شد.
خلیلیان زمان پایان شبکه فاضلاب اهواز را سال ۱۴۰۲ اعلام کرد و گفت: این موضوع عملیات بزرگی است، زیرا شبکه فاضلاب این کلانشهر در ۳۰ سال فقط ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، اما ما باید آن را در ۲ سال به پایان برسانیم.
اجرای ۲ طرح برای ساماندهی شبکه فاضلاب اهواز
این مقام مسئول به اجرای ۲ طرح به صورت همزمان شامل؛ طرح کلی و طرح اضطراری اشاره کرد و ادامه داد: طرح اضطراری در مدت ۶-۵ ماه با شناسایی نقاط بحرانی شهر در حال انجام است، این در حالی است که برخی نقاط ریزشی بودند و در برخی مناطق نیز لازم بود آسفالت شکافته و سپس لوله گذاری شود و به گونه اجرایی شدند که نیازی به دوباره کاری نباشد.
وی به جذب ۵۰۰ میلیارد تومان در یک ماه گذشته از محل مصوبههای سفر رئیس جمهور به خوزستان اشاره کرد و افزود: بخشی از بدهی پیمانکاران به منظور تسریع در اجرای عملیات پرداخت شده است.