بسیاری از زوجهای نابارور که برای فرزند آوری تحت درمان هستند با موانع مالی بسیاری مواجه هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ صدای گریه نوزاد صدایی است آشنا و دلنشین، اما متاسفانه حدود ۳ و نیم میلیون زوج از شنیدن آن محروم هستند.
بسیاری از زوجهای نابارور آرزوی داشتن فرزند دارند؛ آروزیی که با دست اندازهای زیادی همانند سختیها و هزینههای درمان مواجه است.
وثوق معاون درمان پژوهشگاه رویان گفت: هزینههای درمان گاه تا ۱۷ میلیون تومان پیش میرود و مشکل زوجین اگر جدی باشد این هزینهها به ۳۰ یا ۴۰ میلیون تومان هم میرسد.
اما در این میان یک بند در قانون بودجه ۱۴۰۰ (بند ح تبصره ۱۷) به هزینه درمان زوجهای نابارور اختصاص یافته است.
آریان پور نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس این بند منابع ۲ ردیف از بودجه در صندوقی به نام حمایت از هزینههای ناباروی تجمیع شود و بر اساس آن ۹۰ درصد هزینههای درمان ناباروری از طریق بیمهها به زوجین پرداخت میشود.
قانونی که هیئت دولت در تاریخ ۲ شهریور امسال آن را برای اجرا ابلاغ کرد، اما انگار این ابلاغ هنوز برای زوجهای نابارور ملموس نیست، زیرا بسیاری از زوجها با وجود اینکه تحت پوشش بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی هستند، اما هزینهای دریافت نکرده است.
مهدی رضایی معاون درمان بیمه سلامت گفت: از یکم فروردین ۱۴۰۰ هر زوجی که مشمول این خدمت شود، میتواند با ارائه اسناد و مدارک، هزینه را دریافت کند.
غفاری معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی از تشکیل ۴ هزار پرونده در این خصوص خبر داد و گفت: بخشی از صاحبان پروندهها به مراکز طرف قرارداد مراجعه کردهاند که هزینههای آنها را پرداخت میکنیم و بخش دیگر نیز به مراکز خصوصی مراجعه کردهاند که تا ۴۰ درصد هزینه آنها نیز پرداخت میشود.
اما زوجهای تحت پوشش تأمین اجتماعی اگر مدارکشان به نیمه اول سال مربوط باشد دستشان از این بیمه کوتاه است.