یکی از شیرینیهای محبوب و سنتی ایران، شیرینی برنجی است که عطر و طعم فوق العادهای دارد و برای پذیرایی در ایام نوروز انتخاب مناسبی است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، شیرینی برنجی یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی است که بسیار محبوب و پر طرفدار است و در نقاط مختلف ایران با روشهای گوناگون تهیه میشود که در این میان نان برنجی مخصوص کرمانشاه از همه جا معروفتر است. نان برنجی که از ترکیب موادی مانند آرد برنج، روغن و پودر قند تهیه میشود، گزینه بسیار مناسبی برای نوروز و پذیرایی در این ایام است.
شیرینی برنجی به دلیل داشتن گلاب و پودر هل در ترکیباتش دارای عطر و بوی فوقالعادهای است و طعم دلچسب و خاطره انگیزی دارد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به آرد برنج
نوع آرد برنجی که برای تهیه شیرینی برنجی استفاده میکنید، در طعم و بافت شیرینی تاثیر مستقیم دارد. حتما آرد برنج را از لوازم قنادیهای معتبر به صورت فلهای و نه بسته بندیهای کارخانهای تهیه کنید.
قبل از درست کردن شیرینی برنجی بهتر است حتما آرد برنج را دو تا سه بار الک کنید.
نکات مربوط به روغن
برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغنهای مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاههای فروش روغن موجود است و چربی آنها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید.
توجه داشته باشید که هرگز از روغنهای صاف قنادی که در لوازم قنادیها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی میشوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمیکنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی یا کره استفاده کنید.
نکات مربوط به گلاب
همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروزه در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها، شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند.
گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد. پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
طرز تهیه شیرینی برنجی
مرحله اول: برای شروع کار ابتدا روغن را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا آب شود؛ سپس صبر کنید تا از حرارت بیفتد. زردههای تخم مرغ را داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید. کمی زردهها را با همزن دستی هم بزنید؛ سپس روغن خنک شده را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.
مرحله دوم: در این مرحله کم کم پودر قند را به روغن اضافه کنید و همزمان با دست یا لیسک هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل شود.
مرحله سوم: در اين مرحله آرد برنج را که از قبل الک کردهاید، کمکم و طی سه تا چهار مرحله به مواد اضافه کنید. حالا لیسک را کنار بگذارید و در این مرحله با دست هم بزنید. وقتی همه آرد برنج را اضافه کردید، گلاب را روی مواد بریزید و به ورز دادن ادامه بدهید تا خمیر حالت پودری نداشته باشد یا به دستتان نچسبد. اگر خمیر به دستتان چسبید، کمی دیگر آرد برنج اضافه کنید و اگر حالت پوره پوره داشت و بعد از ورز دادن باز هم شبیه خمیر منسجم نشد، خمیر را داخل چرخ گوشت با سری درشت بریزید و یکبار از چرخ گوشت رد کنید؛ سپس خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و حدود يک روز در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.
مرحله چهارم: بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، یکبار دیگر آن را از چرخ گوشت رد کنید و بعد با دست کمی ورز بدهید. سپس از خمیر به اندازه گردوی کوچک بردارید و کف دستتان گرد کنید و با مهر مخصوص شیرینی برنجی روی آن را مهر بزنید. سپس شیرینیها را داخل سینی فر و با فاصله از هم بچینید و روی شیرینی را به دلخواه با خرفه سیاه یا مغز پسته تزیین کنید. سینی فر را در فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا شیرینیها کاملا بپزند. بعد از اینکه شیرینی پخت، آن را از فر خارج کنید و تا زمانی که کاملا سرد نشده است، به آنها دست نزنید.
نکات مهم برای تهیه شیرینی برنجی
پیشنهاد میکنم راجع به بیماری نادر [SMA] تحقیق کنید.
هم برای پیشگیری از به دنیا آمدن نوزاد مبتلا؛
هم برای کمک به هزینههای درمان و نگهداری کودکان مبتلا به آن و دعا برای آنها؛
و هم برای کمک و حمایت رسانهای از آنها.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید نام بیماری را در اینستاگرام یا گوگل سرچ نمایید.