مربای سیب یکی از انواع مرباهای پر طرفدار و بسیار خوشمزه است که به راحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، مربای سیب یکی از انواع مرباهای بسیار خوشمزه و پر مصرف در سراسر جهان است که میتوانید از آن علاوه بر صبحانه یا عصرانه برای تزیین شیرینیهایی مثل شیرینی مربایی نیز استفاده کنید.
مواد لازم برای تهيه یک شیشه متوسط مربای سیب
طرز تهیه مربا سیب
مرحله اول
برای تهیه مربای سیب ابتدا سیبها را میشوییم و بعد پوستشان را میگیریم و از وسط نصف میکنیم و هستههای آن را خارج میکنیم و در ظرفی قرار میدهیم. سپس روی تخته آشپزخانه سیبها را میگذاریم و به صورت مکعبهای متوسط خرد میکنیم.
مرحله دوم
البته میتوانید از انواع قالبها نیز برای خرد کردن سیبها استفاده کنید. پس از خرد کردن سیب را داخل کاسهای میریزیم و يک لیوان آب را به همراه لیمو ترش به سیبها اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا همين طور استراحت کنند.
مرحله سوم
داخل قابلمهای (متناسب با مقدار سیب ها) ۴ لیوان آب میریزیم و روی شعله قرار میدهیم تا با حرارت زیاد آب آن سریعتر جوش بیاید و شکر را کم کم داخل آب میریزیم و آرام با قاشق هم میزنیم تا زودتر در آب حل شود.
مرحله چهارم
وقتی که آب در حال جوشیدن بود سیبها را در آبکش میریزیم و بعد به شربت در حال جوش اضافه میکنیم و زعفران دم کرده را نیز اضافه میکنیم حرارت را متوسط میکنیم تا مربا به مرور به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پخته شود و به غلظت مورد نظرمان در بیاید.
مرحله پنجم
بعد از گذشت زمان گفته شده یک تکه از سیبها را در دهان آزمايش میکنیم. اگر سیب نرمتر شده بود و شربت مربا نیز به غلظت مورد نظرمان رسیده بود (شربت پس از سرد شدن کمی سفتتر میشود) قابلمه مربا را از روی حرارت بر میداریم و کنار میگذاریم.
مرحله ششم
سپس همان لحظه گلاب را میافزاییم و کمی مربا را مخلوط میکنیم تا طعم گلاب به خورد مربا برود، سپس اجازه میدهیم مربا در دمای محیط سرد شود و در شیشه مورد نظر میریزیم و درب آن را محکم میبندیم و در یخچال قرار میدهیم.
نکته، قرمز شدن رنگ مربای سیب
پس از گذشت ۳۰ دقیقه از پخت مربا، زیر قابلمه شعله پخش کن قرار میدهیم و حرارت زیر قابلمه را روی کمترین درجه قرار میدهیم. حالا یک دم کنی تمیز روی درب قابلمه قرار میدهیم و اجازه میدهیم مربا به مدت یک تا دو ساعت تغییر رنگ دهد.
در صورتی که شهد مربا بیش از حد غلیظ شده بود، ولی هنوز رنگ مربا قرمز نشده بود، به مقدار يک استکان آب جوش به مربا اضافه میکنیم و مجددا درب قابلمه را به صورت کاملا کیپ میگذاریم تا مربا دم بکشد و تغییر رنگ دهد.