خوزستان هفت کانون تولید گرد و غبار با مساحت ۳۴۳ هزار و ۱۵۲ هکتار دارد که این کانونها به عنوان منشاء داخلی تولید گرد و غبار شناسایی شدهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به اقدامات در خصوص مقابله با عوامل ایجاد گرد و غبار، گفت: بر اساس بررسیها از سال ۹۵ به بعد و اسناد تهیهشده برای مقابله با گرد و غبار، خوزستان هفت کانون تولید گرد و غبار با مساحت ۳۴۳ هزار و ۱۵۲ هکتار دارد که این کانونها به عنوان منشاء داخلی تولید گرد و غبار شناسایی شدهاند.
شهاب صدیقی افزود: بیشترین مساحت کانون گرد و غبار به کانون جنوب و جنوب شرق اهواز مربوط میشود که ۱۱۲ هزار و ۳۸۵ هکتار مساحت دارد. محدوده بعدی از نظر وسعت بین بندر امام (ره)، امیدیه و هندیجان است که ۴۰ درصد از مساحت کل کانونها را در بر میگیرد.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: بر این اساس، کار اجرایی به منظور مهار ریزگردها از سال ۹۵ تاکنون انجام شده است؛ اجرای این طرح در حوزه نهالکاری ۳۲ درصد و در حوزه مدیریت چرا و قرق ۹۰ تا صددرصد پیشرفت داشته، اما آنچه در این خصوص ماندگار است و از وقوع گرد و غبار جلوگیری میکند بوتهکاری، نهالکاری و مرطوبسازی خاک است. هر زمان، هر کدام از این عوامل دچار تنش و مشکل شوند، شاهد وقوع گرد و غبار خواهیم بود.
وی با بیان اینکه میزان نهالکاری از ۳۲ درصد باید به صددرصد برسد، ادامه داد: برای مهار کانونهای منشاء داخلی ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برآورد شده که موافقت شد این رقم در دوره پنج ساله به خوزستان اختصاص داده شود.
بیشتر بخوانید:ادامه بحران آلودگی هوا در خوزستان
صدیقی افزود: برای مهار کانونهای گرد و غبار با منشاء خارجی نیز مصوب شده وزارت امور خارجه و دفتری که دبیرخانه آن در ستاد ملی است به صورت ویژه این موضوع را با طرف عراقی پیگیری کنند.