رانندگی در جاده بارانی و لغزنده از روزهای دیگر سختتر است و خیس بودن زمین باعث کاهش سرعت رفت و آمد خودروها و طاقت فرسا شدن رانندگی میشود.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، رانندگی و هدایت خودرو در هوای بارانی بسیار متفاوت از روزهای عادی است. مهارتها و نکات بسیار مهم و ریزی وجود دارد که به جلوگیری از اتفاقات و خطرات به هنگام رانندگی در هوای بارانی کمک میکند. در این نوشتار به مواردی برای رانندگی بهتر در هوای بارانی و جاده لغزنده اشاره میکنیم که برای حفظ ایمنی و بیشتر در این شرایط مفید است و با رعایت آن میتوان با اطمینان بیشتر از رانندگی در هوای بارانی لذت برد.
نکاتی مهم در مورد رانندگی در هوای بارانی و جاده لغزنده
۱- هر دو دست را بر روی فرمان نگه دارید
تمام چیزهای که حواس شما را پرت میکنند مانند: تلفن همراه، رادیو، ضبط را خاموش و یا از خود دور کنید. در حالی که تمام تمرکز و حواس شما به جلو است، هراز چند گاهی آینههای کنار و عقب را نیز بررسی کنید، زیرا ممکن است درختی سقوط کرده باشد و یا سیم برقی قطع و به زمین نزدیک شده باشد؛ بنابراین حواستان به اطراف نیز باشد.
۲- روشن کردن چراغهای خودرو
در برخی کشورها روشن کردن چراغهای جلو هنگام بارندگی حتی در روز روشن جزء قوانین است، زیرا طرفین همدیگر را راحت تر خواهند دید و از حادثه جلوگیری میشود.
۳- تنظیم برف پاکن خودرو
درحین رانندگی در هوای بارانی مهمترین نکته، دید کامل راننده است، بنابراین باید متناسب با سرعت بارش باران اقدام به روشن و تنظیم کردن برف پاککنها کرد. همچنین لازمه نبود بخار بر سطح داخلی شیشههای جلو و عقب خودرو نیز استفاده مداوم از سیتسم گرمایش شیشه یا همان گرمگن شیشه است.
۴- پاک کردن بخار از روی شیشههای خودرو
سیستم تهویه هوا را در حالت سرد قرار دهید، به طوری که هوای خنک فقط از خروجیهای منتهی به شیشه جلو خارج شود. البته تا محو شدن بخار روی شیشه جلو اگر در حال رانندگی هستید و ضروری است، میتوانید از پارچه یا حوله برای پاک کردن شیشه جلو استفاده کنید.
۵- توجه ویژه به لاستيک ها
لاستيک ها نقشی بسیار مهمتر و جدیتر در جلوگیری از سوانح، به خصوص در جادههای لغزنده دارند. با از بین رفتن شیارها و آج لاستيک ها شما شانس اندکی برای کنترل خوب خودروی خود در شرایط بارندگی دارید. از تنظیم باد لاستیکها هرگز غافل نشوید و باید بدانید که فشار و یا باد لاستيک ها در شرایط دمایی مختلف متفاوت است که با تغییر فصول باید تغییر کند.
۶- حفظ فاصله
در بارندگی باید حداقل فاصله مابین خودروها اندازه ۵ خودرو باشد. در آب و هوای بد، حفظ کردن این فاصله طولی باعث میشود، هنگام حادثه، شما فرصت کنترل و نگه داشتن خودرو برای جلوگیری از برخورد را داشته باشید.
۷- سرعت مجاز
رانندگی در هوای بارانی با سرعت پایین و مجاز باعث می شود شما کنترل بیشتری بر روی خودرو داشته باشید. سرعت زیاد منجر به لیز خوردن لاستیکها و از دست دادن کنترل میشود.
۸- اجتناب از رانندگی در مناطق آب گرفته
هرگز از مناطقی که آب جمع شده رد نشوید، زیرا از عمق آب و یا وجود چاله یا گودالی عمیق در آن قسمت مطلع نیستید، مگر اینکه مجبور باشید. همچنین رفتن آب زیاد از پایین به قسمت موتور، ممکن است باعث توقف خودرو و کار موتور شود.
۹- ترمز کردن
باید بدانید که وجود آب باعث میشود هنگام ترمز کردن لاستیکها کشیده شوند. پس باید آهسته و با چند حرکت ترمز کنید، به یکباره ترمز نکنید.
عکس العمل به هنگام سر خوردن خودرو
لیز و لغزنده بودن جادههای بارانی به راحتی باعث لیز و سُر خوردن خودرو میشود که شرايط دلهره آوری را پدید میآورد، به هنگام مواجه با این مشکل شما باید نکات و عکس العملهای زیر را انجام دهید: