دانه کتان می تواند بهترین دوست شما در برنامه کاهش وزنتان باشد و در عین حال به مهار بسیاری از بیماری ها از فشارخون و دیابت گرفته تا کلسترول بالا کمک کند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، دانه کتان یا همان تخم کتان، بذری مغذی و پرخاصیت، مملو از فیبر خوراکی محلول در آب است و میتوانید با مصرف آن، از گرسنگی و دلضعفههای بین وعدههای غذای اصلی جلوگیری کنید. متخصصان تغذیه همچنین مصرف دانه کتان را به افرادی که از یبوست رنج میبرند، توصیه میکنند.
به نوشته روزنامه "ایندیا تایمز"، دکتر "دیکشا بهاوسار" متخصص تغذیه در این باره میگوید: در حالی که خواص این دانه گیاهی خوشمزه، ترد و آجیلی، ستودنی است، اما روش صحیح خوردن تخم کتان در اثرگذاری مطلوب آن بر بدن نقش دارد.
به گفته بهاوسار، این دانه به تقویت دستگاه ایمنی بدن کمک میکند، خواص ضدپیری دارد و برای پوست و مو نیز مفید است.
تخم کتان همچنین منبع گروهی از ریزمغذیها موسوم به لیگنانهاست که آنتی اکسیدانی قوی است و در عین حال خواص استروژنی دارد. این آنتی اکسیدان همچنین برای پیشگیری از برخی انواع سرطان از جمله سرطان سينه و پروستات مفید است.
تخم کتان علاوه بر اینها به بهبود عملکرد مغز به ویژه در کودکان مبتلا به اوتیسم و برای کنترل علائم افسردگی سودمند است.
با این حال دکتر بهاوسار تاکید دارد؛ تمام این خواص را زمانی میتوانید از مصرف تخم کتان بدست آورید که دانه آسیاب شده آن را مصرف کنید، زيرا اگر دانههای کتان را به طور کامل و با پوست بخورید، احتمالا بدون آنکه ترکیبات مقوی آن از طریق روده جذب شوند، این دانهها همانطور با پوست از بدن دفع میشوند؛ بنابراین پودر تخم کتان یا همان دانههای آسیاب شده را مصرف کنید، زیرا در واقع روده نمیتواند پوسته بیرونی و سخت این دانهها را تجزیه و هضم کند.
دانههای آسیاب شده کتان را میتوانید به سسهای سالم و خانگی، ماست و اسموتی، غلات یا سایر مواد خوراکی در رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از حداکثر فواید آن برای سلامتی بهرهمند شوید و تمام مواد مغذی آن جذب بدنتان شود.