مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین از کاهش ۲۱ درصدی بارندگیها نسبت به سال گذشته در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، یدالله ملکی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین گفت: به دلیل کاهش
وی افزود: در سال آبی جاری تاکنون ۱۵۸ میلیمتر بارش داشتیم که با توجه به میانگین بارش بلند مدت حدود ۲۰ میلیمتر معادل ۱۱ درصد نسبت به میانگین کاهش داشته ایم.
ملکی خاطرنشان کرد: استان قزوین در محدوده دو حوضه آبریز دریاچه نمک و سفید رود قرار گرفته که در حوضه آبریز سفید رود بزرگ حدود ۱۲ درصد و در حوضه آبریز دریاچه نمک ۲۵ درصد از نظر میزان بارشها نسبت به سال گذشته عقب هستیم و در شاهرود نیز کاهش بارشها را شاهد بوده ایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین تصریح کرد: با بررسی وضعیت بارش شهرستانهای استان نسبت به میانگین بلند مدت نیز بیشترین کاهش بارشها در تاکستان با ۱۶.۸ درصد ثبت شده است.
ملکی خاطرنشا کرد: البته در یکی دو سال گذشته بارشها در جنوب استان نسبت به شمال استان بیشتر بوده به طوریکه در شهرستان آوج نسبت به سال آبی گذشته میزان بارشها حدود ۳۲ درصد کاهش داشته است و این موضوع باعث کاهش دبی رودخانهها در این ناحیه نیز شده است.
وی افزود: با کاهش بارندگی ها، میزان جریان آبهای سطحی نیز کمتر شده و تغذیه دشت قزوین از محل رودخانهها با مشکل مواجه میشود و اگر روند بارشها همچنان کاهشی باشد ذخیره میزان آب پشت سد طالقان نیز با چالش جدی مواجه خواهد شد بنابراین باید میزان مصرف را به شدت مدیریت و کنترل نماییم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین بیان داشت: با کاهش میزان ذخیره آب سد طالقان در ماههای آینده به ناچار آب کمتری در کانالهای آبیاری دشت قزوین جاری خواهد شد و لازم است با همکاری بهره برداران و کشاورزان نسبت به استفاده از این آب دقت و مدیریت بیشتری را اعمال کنیم.
ملکی گفت: در شرایط کنونی با افزایش برداشتهای بی رویه، کم شدن میزان بارش و کاهش نفوذ آب به سفرههای آب زیرزمینی پیش بینی میکنیم سرعت افت آب زیرزمینی بیشتر شود و اگر میزان کشت بهاره کنترل و نظارت نشود با کمبود آب مواجه خواهیم شد بنابراین به کشاورزان توصیه میکنیم اولویت آنها باید آبیاری باغها و محصولات استراتژیک باشد و از کشت صیفی جات اکیداً خودداری کنند تا وضعیت منابع آبی در بهار مشخص شود.
وی افزود: اگر در فصل بهار بارندگیهای بیشتری رخ دهد تلاش میکنیم سهم آب بیشتری برای کشاورزان اختصاص داده شود، در غیر این صورت باید شرایط به وجود آمده مدیریت گردد تا در تابستان با چالش و مشکل کم آبی مواجه نشویم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین با اشاره به آخرین وضعیت ورودی آب به سد طالقان تأکید کرد: در سال گذشته ورودی سد طالقان هشت مترمکعب بر ثانیه و خروجی حدود ۴.۵ مترمکعب و حجم سد ۲۶۵ میلیون مترمکعب بود، اما در حال حاضر حجم سد طالقان به ۱۸۷ میلیون مترمکعب رسیده که با کاهش ۷۸ میلیون مترمکعبی آب پشت سد مواجهیم یعنی حدود ۲۹ درصد ذخیره آب کمتر شده که این موضوع نگران کننده است.