با توجه به اینکه سرطان دومین عامل مرگ در جهان است رژیم غذایی مناسب میتواند بدن را در مقابل این بیماریها محافظت کند.
مصرف روزانه انواع میوهها و سبزیهای مختلف به علت وجود آنتی اکسیدانها از بروز تغییرات بدخیم در سلولها و بافتهای بدن جلوگیری میکند.
محققان بهترین راه تامین مواد آنتی اکسیدان، استفاده از میوه و سبزی تازه را توصیه میکنند، اما مصرف مکملها و قرصهای ویتامین توصیه نمیشود.
فیبر موجود در غلات، میوه ها، و سبزیها را بدن نمیتواند هضم کند. فیبرها (فیبرهای محلول و نامحلول) موجب کاهش کلسترول خون و کاهش بروز بیماریهای قلبی میشوند.
با توجه به نقش موثر فیبرها در حفظ سلامت دستگاه گوارش این نوع مواد غذایی باعث میشوند ترکیبات سرطان زا پیش از آسیب همراه با مواد غذایی در حال حرکت از طریق دستگاه گوارش خارج شوند.
چربیهای غیر اشباع شده در دمای معمولی مایع بوده و در پیشگیری از بروز بیماریهای مزمن از جمله سرطانها موثر هستند.
چربیهای غیر اشباع موجود در روغنهای گیاهی مانند زیتون، آفتابگردان و کانولا، مغزها (گردو، بادام، فندق، ..) و اسیدهای چرب امگا سه موجود در انواع ماهی و برخی دانههای گیاهی مانند تخم کتان خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند.