پخش زنده
امروز: -
چگونه باید از گروه سبزیها استفاده کرد؟
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ تا حد ممکن، مصرف سبزیها را باید به صورت خام مصرف کرد؛ زیرا، پختن سبزی، به ویژه اگر به مدت طولانی باشد، موجب از بین رفتن ویتامینهای آن میشود.
سبزی خوردن، گوجه فرنگی، پیاز، گل کلم، شلغم، ترب و انواع فلفل سبز از سبزیهای خام هستند و در صورت در دسترس بودن، باید همراه با غذا مصرف شوند.
استفاده از انواع سبزیجاتِ پخته همراه با غذا توصیه میشود؛ مثلاً، اسفناجِ پخته که همراه با ماست و یا کشک میتوان از آن استفاده کرد. هویج پخته، لوبیا سبز، نخود فرنگی پخته، سیب زمینی، کدو حلوایی و لبو، گل کلم، کرفس، ریواس، کَنگر، بادمجان و کدوی خورشتیِ پخته از سبزیجاتی هستند که در کنار غذاهای مختلف میتوان آنها را مصرف کرد.
دانش آموزان میتوانند انواع ساندویچها را با سبزیهای مختلف به عنوان میان وعده مصرف کنند؛ مثلاً نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان و پنیر و خیار، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی.
اگر برای وعده ناهار یا شام، سالاد در نظر گرفته میشود، نباید از ساعات قبل، به تهیهی آن پرداخت؛ زیرا، ویتامینهای موجود در اجزای سالاد، مثل گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمهای و ... در معرضِ هوا از بین میرود.
کودکان در سنین مدرسه و دانش آموزان را تشویق کنید که از جوانه گندم و جوانه ماش همراه با سالاد استفاده کنند. جوانه را میتوان به عنوان تنقلات میتوان مصرف کرد.
نکته:
بهتر است سبزیجاتی مثل اسفناج بدون آب و با حرارت کم پخته شود. لوبیا سبز، نخود فرنگی، هویج، چغندر، کدو حلوایی و کدوی خورشتی باید به صورتی پخته شود که آب افزوده شده در انتهای پخت، کاملاً به خوردِ آن رفته باشد.
پختن سبزیجات در آبِ زیاد موجب حل شدن ویتامینها در آب میشود و به این ترتیب، مقدار زیادی از ویتامینها از دست میرود. در صورتی که پس از طبخِ سبزی ها، مقداری از آبِ آنها باقی ماند، از آن در طبخِ غذاها استفاده کنید.
در هنگام مصرف سبزیها باید دقت شود که کاملاً شسته و ضدعفونی شده باشند. طرز شستن و ضدعفونی کردن سبزی در زیر شرح داده شده است:
ابتدا باید سبزی را با آب شست تا گِل و لای آن پاک شود؛ سپس، باید نصفِ قاشقِ چای خوری، مایع ظرفشویی را با ۵ لیتر آب مخلوط کرد و سبزی را به مدت ۵ دقیقه در آن قرار داد. پس از خارج کردنِ سبزی از محلولِ آب و کف، باید سبزی را با آب تمیز شستشو داد؛ سپس، نصف قاشق چایخوری، پودر پرکلرین را به ۵ لیتر آب اضافه کرده و سبزی را به مدت ۱۰ دقیقه در آن قرار داد و پس از آن، مجدداً، سبزی را با آبِ تمیز آبکشی کرد. ضدعفونی کردنِ سبزیجاتِ خام قبل از مصرف برای پیشگیری از آلودگیِ انگلی بسیار حائز اهمیت است.