کتاب «سه نمایشنامهی کودک و نوجوان» نوشتهی سید مرتضی هاشمی از سوی نشر «خانهی ادبیات» به چاپ رسید.
این اثر، دومین کتاب او پس از کتاب «پنج نمایشنامهی دانشآموزی» است که سال گذشته به چاپ رسیده بود و امسال نیز تجدید چاپ شد.
در این کتاب، سه نمایشنامهی «جشن تولد»،«بزرگترین گنج دنیا» و «دنیای شیرین» گنجانده شدهاند.
نمایشنامهی «جشن تولد» به آسیبهای استفادهی بیش از حد کودکان از بازیهای رایانهای، نمایشنامه «بزرگترین گنج دنیا» به موضوع دوستیابی در فضای مجازی و نمایشنامهی «دنیای شرین» به آموزش نظم برای کودکان میپردازد.
نویسنده در کنار محتوای بهروز و مفید، در هر کدام از نمایشنامهها با استفادهی بجا از یک خط داستانی جذاب و سرگرمکننده، موفق شده نکات آموزشی مد نظر را به بهترین شکل برای مخاطب کودک و نوجوان اثر مطرح بکند. ریتم مناسب و تند در داستان، تصویرسازیهای جذاب و متناسب با روحیات کودکانه، استفاده از شعرهای مرتبط جزو نکات مثبت این آثارند.
نویسندهی نمایشنامهها، در هر کدام از آثار کتاب موفق شده با زبانی ساده و صمیمی با مخاطب کودک و نوجوان خود وارد گفتوگو بشود و به موازات اینکه لحظاتی شاد و سرگرمکننده برای ایشان خلق میکند، برخی نکات آموزشی را که دغدغهی اکثر پدر و مادرهاست مطرح بکند.
در برخی از آثار حتی با مشارکت مخاطب،گرهی نمایشی داستان باز میشود که این امر نیز در اثرگذاری بیشتر و بهتر روی مخاطب موثر است. به عبارتی نویسنده ابتدا دنیایی دوستداشتنی برای کودک خلق می کند و او را در این دنیا رها میکند تا با داستان همراه بشود و لذت ببرد و در کنار لحظات خوشی که سپری میکند، معضل مطرحشده را نیز در داستان لمس و با تجربههای خود در دنیای واقعی مقایسه بکند و سپس در اوج نمایش با مشارکت در داستان و کمک به شخصیتهای نمایش،گرهی نمایشی را به همان شکل معقول و مطلوب که باید بیاموزد، باز بکند.
مرتضی هاشمی،که فعالیتهای نمایشی خود را از سال 1372 با نویسندگی و اجرای نمایش برای کودکان و نوجوانان آغاز کرده، تاکنون ژانرهای دیگر نمایشی را نیز آزموده اما معتقد است کار کودک به دلیل تاثیرگذاری و آموزش به مخاطبان هدف و تربیت نسل آینده، جذابتر و البته حساستر از سایر گونههای نمایشی است.