برداشت میوه گرمسیری گواوا یا زیتون ، از ۶۰ هکتار باغهای شهرستان میناب آغاز شد.
افشین وحدانی افزود:کاشت گواوا به صورت باغهای یکدست یا مخلوط با سایر درختان، برای تولید میوه ارگانیک در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رایج، و در میان مردم بومی استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان، میوه آن به زیتون محلی معروف است.
بیشتر بخوانید: برداشت انبه رسیده در هرمزگان
وی گفت: این درخت در طول سال دو بار میوه میدهد، گل دهی نوبت نخست در اردیبهشت، و زمان برداشت میوه از اواخر تیرماه تا شهریور است.
مهر تا آبان نیز زمان گل دهی نوبت دوم است و میوه دهی آن از نیمه دوم بهمن ماه شروع میشود و تا نیمه اول فروردین ادامه دارد.
زیتون منبع غنی از ویتامین ث، مقادیر مناسبی کلسیم و فسفر و بذر آن سرشار از آهن است.
از پوست زیتون، سالاد و دسر درست میشود و از میوه آن میتوان شربت و آبمیوه تهیه کرد.
از برگ گواوا برای درمان اسهال و همچنین در صنایع رنگ سازی استفاده میشود و جوشانده آن هم برای تنظیم فشار خون مناسب است.