مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران: هرس و تغذیه مناسب مرکبات موجب افزایش عملکرد محصول تا ۱۴۰ تن در هکتار میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران؛ کارگاه آموزشی هرس و تغذیه مرکبات با حضور باغداران و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان چالوس برگزار شد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران در حاشیه این کارگاه آموزشی گفت: هرس باید از تمامی جهات به گونهای باشد که نور به مرکز درخت وارد شود و همچنین هوا به راحتی جریان داشته باشد تا در نتیجه از حملات آفات و بیماریها جلوگیری به عمل آید.
هادی ایزدی افزود: بهترین زمان برای هرس کردن درختان زمان خواب درخت است که این زمان بعد از سرمای زمستانی و قبل از شروع فصل بهار است. در واقع این کار پیش از شروع جوانه دهی درخت آغاز میشود.
او با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در فاصله پس از برداشت محصول تا زمان تثبیت میوه بر روی درخت گفت: با استفاده از این روشها عملکرد محصول مرکبات تا ۱۴۰ تن در هکتار افزایش مییابد.
ایزدی ادامه داد: با توجه به اینکه درخت درحال رشد بوده و شاخههای سالم در اثر سرمازدگی ترکهای خیلی ریز دارند، برای جلوگیری از بیماری قارچی محلول پاشی انجام شود که این محلول پاشی با استفاده از مخلوط بردو است و میتواند در صورت قابل اختلاط بودن همزمان با روغن پاشی یا در غیر این صورت قبل و بعد از روغن پاشی صورت گیرد.