پخش زنده
امروز: -
باغداران ضمن دریافت نسخه گیاه پزشکی، سموم را از فروشگاههای مجاز و معتبر دریافت کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: زمان مناسب برای مبارزه زمستانه از هفتم اسفندماه به مدت سه هفته در باغات است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، عبدالرحمن زاغی درباره مبارزه زمستانه با آفات و بیماریهای مرکبات گفت: زمان مناسب برای مبارزه زمستانه از هفتم اسفندماه به مدت سه هفته است که باغداران باید قبل از اقدام به مبارزه با آفات و بیماریهای باغات مرکبات برای مشاوره و دریافت نسخه گیاه پزشکی با ارائه نمونه از باغ مورد نظر به کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاه پزشکی مراجعه کنند.
وی ادامه داد: باغداران ضمن دریافت نسخه گیاه پزشکی، سموم را از فروشگاههای مجاز و معتبر دریافت کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: توصیه میشود روغنپاشی عمومی درختان با استفاده از روغن ولک به میزان 15 لیتر در 1000 لیتر آب انجام دهند.
این مسؤول خاطرنشان کرد: مبارزه با کنه قرمز در باغات آلوده بویژه باغات جوان و نهالستانها که به تائید کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی رسیده است با استفاده از کنه کشهای توصیه شده مانند نیسورون آپولو همراه با روغن امولسیون شونده توصیه میشود.
زاغی با بیان اینکه رعایت تناوب در کنهکشهای مصرفی برای جلوگیری از بروز مقاومت کنهها الزامی است، ادامه داد: برای کاهش جمعیت زمستانگذران آفت جوانهخوار مرکبات لازم است در باغهای شهرهای ساحلی بویژه ساری، میاندورود، جویبار، بابلسر و نکا روغنپاشی تنه و شاخه های اصلی درختان آلوده برای مبارزه زمستانه توجه شود.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و احتمال گسترش و خسارت ناشی از بیماری بلاست مرکبات در برخی از باغها بویژه باغهای جوان، با بافت خاکهای سنگین و باغاتیکه به دلیل بافت خاک بسیار سبک و شنی و دچار کمبود مواد غذایی هستند استفاده از ترکیبات مسی مانند اکسی کلرور مس یا ترکیب برد و با نظر کارشناس ذیربط حفظ نباتات توصیه میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: به منظور حفظ محیط زیست، حمایت از دشمنان طبیعی آفات و حشرات گرده افشان توصیه نمیشود در مبارزه زمستانه از حشرهکش استفاده شود.
این مسؤول با تاکید بر اینکه روغنپاشی زمستانه پس از هرس زمستانه انجام شود، ادامه داد: برای پیشگیری از اثرات سوء احتمالی اختلاط ترکیبات مسی با روغن امولسیون شونده از اختلاط روغن ولک با ترکیبات مسی خودداری شود و فاصله یک هفتهای بین روغن پاشی و کاربرد ترکیبات مسی رعایت شود.
زاغی گفت: هرگونه علائم زردی در رگبرگ میانی برگها و ضعف درختان که ناشی از سنگینی خاک، آبگرفتگی و عدم وجود زهکش مناسب و پوسیدگی ریشه در برخی باغات بویژه باغهای احداثی در اراضی شالیزاری است دقت شود و در صورت مشکل اقدام به اصلاح خاک اطراف طوقه درخت، احداث زهکش در جهت شیب زمین و در صورت لزوم مبارزه با پوسیدگی ریشه با قارچکشهای مناسب با نظر کارشناسان حفظ نباتات اقدام شود.