میوه های زمستانی از خوشمزه ترین و مفیدترین خوراکی ها هستند که برای تقویت دستگاه ایمنی بدن، پیشگیری از بیماری های رایج زمستانی مثل سرماخوردگی و آنفلوآنزا و همچنين پیشگیری از برخی بیماری های مزمن مفید هستند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، بـنا به تجربه و تحقیق به نظر میرسد که میوههای هر فصل سال با نیاز بدن انسان به مواد غذایی در آن فصل، تناسب لازم را دارند. در تابستان که بدن به علت گرمای زیاد هوا و از دست رفتن قسمتی از آب مورد نیاز خود، نیاز بیشتری به آب دارد اکثر میوههای فصل را میوههای آبدار تشکیل میدهند تا مصرف آنها نیاز بدن را تامين کند. در زمستان توجه به تغییرات آب و هوا، بارندگیهای ناگهان، کاهش دما و نظر به شیوع بیماریهای واگیردار عفونی از جمله طیف وسیع سرما خوردگی ها، مقاومت بدن انسان به شدت کاهش یافته و نیاز مبرمی به انواع ویتامینها به خصوص ویتامین c دارد که این ویتامینها را دقیقاً میتوان در میان میوههای زمستانی به وفور یافت.
پرتقال
یک پرتقال ۱۰۰ گرمی به طور متوسط شامل ۸/۹ گرم کربوهیدرات، ۲/۳گرم فیبر، ۲۰۰ میلی گرم پتاسیم، ۱۵/۲میلی گرم منگنز، ۴۱ میلی گرم کلسیم، ۵۰/۶ میلی گرم ویتامین c،۷/۳۸ گرم اسید فولیک و ۴۹ میکرو گرم بتاکارتن است. در ضمن چربیهای اشباع شده موجود در پرتقال بسیار اندک است. پرتقال به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین c یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است. از این رو مصرف پرتقال به افرادی که به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدنشان بیشتر در معرض سرما خوردگی هستند، پیشنهاد میشود. همچنین مصرف ویتامین c رنگ پوست را بهبود میبخشد.
به علاوه پرتقال، نارنگی و گریپ فروت یعنی میوههای اصلی پاییز و زمستان دارای جوهر لیمو هستند. متخصصان تغذیه توصیه میکنند برای کاهش وزن قبل از هر وعده غذایی، یک لیوان آب میوه از موادی که جوهر لیمو دارند، بنوشید. آزمایشهای نشان میدهند که این موضوع به حفظ اندام کمک میکند. زیرا دستگاه گوارش را آرام و در نتیجه اشتها را کاهش میدهند..
نارنگی
بخش اعظم این میوه از آب تشکیل شده است و مانند سایر میوههای هم دسته خود به دلیل مقدار کم قند موجود در آن از کالری اندکی برخوردار است. این میوه دارای مقادیر فراوانی فیبر است (۱/۹ گرم فیبر در یک نارنگی ۱۰۰ گرمی).
نارنگی سرشار از ویتامین c و حاوی مقادیر فراوانی اسید سیتریک، پتاسیم، بتاکاروتن و منیزیم است. بتا کاروتن در بدن انسان به ویتامین A، مهمترین ویتامین مورد نیاز بدن برای حفظ سلامت پوست و مو و تقویت بینایی تبدیل میشود..
گریپ فروت
گریپ فروت میوه مشترک فصل پاییز و زمستان است که بنا به نوع جغرافیایی منطقه، زمان به بار نشستن آن متفاوت است. این میوه تلخ و ترش، دارای مقادیر زیادی ویتامین c است (۴۰ میلی گرم ویتامین c در یک گریپ فروت ۱۰۰ گرمی) به علاوه گریپ فروت حاوی ویتامین ۱ B۲ ،B، کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، مس و منگنز است.
این میوه دفع مواد زاید موجود در بدن را تسهیل کرده و با بهبود عملکرد کلیهها و دستگاه گوارش شرایط شرایط هضم بهتر غذا را فراهم میکند. همچنین مصرف این میوه به دلیل دارا بودن خاصیت ضد عفونی کنندگی در هنگام بروز مسمومیتهای غذایی بسیار مفید است. گریپ فروت به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین سبب افزایش مقاومت بدن در برابر هجوم بیماریهای مختلف میشود..
انار
انار به دلیل مقدار کم کربوهیدرات موجود در آن، میوهای کم کالری است. انار سرشار از پتاسیم است (در حدود ۲۷۵ میلی گرم پتاسیم در یک انار ۱۰۰ گرمی) پتاسیم موجود در این میوه، نقش مهمی در بهبود فعالیتهای ماهیچهای و تنظیم آب بیرون و درون سلولی دارد.
اسید سیتریک موجود در انار نقش ضد عفونی کنندگی دارد و میتواند عملکرد ویتامین c در بدن بهبود ببخشد. همچنین انار با فعالیت منقبض کنندگی خود میتواند در درمان ناهنجاریهای رودهای نظیر موثر باشد.