سقف بودجه شهرداری تهران با ۵۰ هزار میلیارد تومان برای سال آینده در شورای شهر تهران تصویب شد.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از استماع سخنان زاکانی، نظرات مخالف و موافق خود را در صحن بیان کردند و در نهایت لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران با پیشنهاد حبیب کاشانی با سقف ۵۰ هزار میلیارد تومان مطرح و به رأی گذاشته شد.
سرانجام با ۱۷ رأی موافق، سقف بودجه شهرداری تهران با ۵۰ هزار میلیارد تومان در شورای شهر تهران تصویب شد.
گفتنی است، لایحه بودجه پیشنهادی که از سوی علیرضا زاکانی به شورای شهر ارائه شده بود، ۵۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود.
علت حاشیههای شورا مربوط به تحقق بودجه شهرداری تهران بود
محمد آخوندی در پایان چهل و چهارمین جلسه شورا در جمع خبرنگاران گفت: شهرداری تهران پیش از این لایحه بودجه ۵۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۱ را به شورا ارائه کرده و این رقم در کمیسیون تلفیق شورای شهر به تصویب رسید، اما در ادامه و در جریان کمیسیون برنامه و بودجه، اعضا با رقم ۵۲ هزار میلیارد تومانی بودجه ۱۴۰۱ شهرداری موافقت کردند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه امروز نگرانی برخی از اعضا در ارتباط با تحقق بودجه شهرداری تهران مطرح شد، افزود: اعضا پیشنهاداتی را مطرح کردند که پیشنهاد یکی از اعضای شورای شهر تهران سقف ۵۰ هزار میلیارد تومانی بودجه شهرداری تهران در سال آینده بود و در نهایت این پیشنهاد با اکثریت آرا به تصویب رسید.
او با اشاره به یکی از تبصرههای بودجه شهرداری تهران بیان کرد: همچنین مقرر شد مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد پیشبینی شود که در این صورت بودجه شهرداری تهران افزایش خواهد یافت.
مخالفت با سقف بودجه ۵۶هزار و ۸۰۰میلیاردی شهرداری تهران در سال آینده
عضو شورای شهر تهران در مخالفت با کلیات بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران گفت: وقتی درباره سیاستهای بودجه سال ۱۴۰۱ در اینجا بحث میکردیم صحبت دوستان از من گلایه کردند و گفتند این قدر وقتتان را صرف این موضوع نکنید.
ناصر امانی امروز در صحن شورا با طرح این سوال که آیا این بودجه برابر سیاستهای ابلاغی شورای شهر تنظیم شده است؟ افزود: این شیوه بودجه بندی بر خلاف قوانین شورا است. زیرا شهرداری نمیتواند سیاستی غیر از سیاستی که شورا برایش تعیین میکند در بودجه سیاستی داشته باشد.
او با بیان اینکه بودجه ۵۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی قابل تحقق نیست به همان دلایلی که بودجه سال ۱۴۰۰ حتی اصلاح شدهاش هم تحقق پیدا نمیکند، تاکید کرد: ما تا ۳۲ هزار میلیارد تومان اصلاح کرده و پنج هزار میلیارد هم تبصره گذاشته و بودجه ۳۷ هزار میلیارد تومان شد. شهرداری رسما اعلام میکند حداکثر میتواند ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه امسال را محقق کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اضافه کرد: خیلی روشن است و نیاز به استدلال ندارد. وقتی میخواستند بودجه ۴۸ هزار میلیارد تومانی شهرداری را اصلاح کنند گفتند، چون غیر منطقی و سیاسی بسته شده است. منابع بودجه ۱۴۰۱ غیر مطمئن و ناپایدار است. ۵۰درصد منابع درآمد این بودجه را از محل طرحهای توسعهای شهری یعنی درآمدهای ناشی از شهرسازی پیش بینی کردند. حتی اگر فرمایش شما محقق شود یعنی دوستان صرفا در چارچوب طرح تفصیلی و قانون عمل کنند این درآمد ناپایدار تلقی میشود. اگر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از محل شهرسازی درآمد کسب کنیم عنوان این درآمد، درآمد ناپایدار است.
امانی گفت: در سیاستهای بودجه امسال گفتیم شهرداری باید به سمت افزایش درآمدهای پایدار حرکت کند. این چه حرکتی به سمت درآمدهای پایدار است که ۵۰درصد منابع شهرداری از محل درآمدهای ناپایدار تشکیل شده است؟! بودجه دولت ۲۹درصد رشد داشته است؛ دولتی که بر همه مسائل کشور اشراف دارد و سیاستهای خارجی سال آینده، میزان منابع نفت و میزان افزایش کسب و کار را میداند. ما چه اطلاعاتی در شهرداری تهران داریم و چه اشرافی بر مسائل کلان اقتصادی کشور داریم که ۵۳درصد بودجه شهرداری را نسبت به سال قبل افزایش دادیم؟! یکی از منابع درآمدی سال آینده تحت عنوان مولدسازی داراییها و املاک است در حالی که این عنوان زیبا چیزی جز فروش املاک مسکونی و تجاری شهرداری به شیوه جدید نخواهد بود و تنها پیمانکاران طلبکار از شهرداری از آن استقبال میکنند.
او گفت: بر فرض تحقق پنج شرطی که دوستان میگویند ما با بورس هماهنگ کردیم؛ یعنی ما دوباره به فروش ملک و املاک روی آوردیم، اما با یک عنوان جدید؛ این که محل درآمدهای پایدار تلقی نخواهد شد. هیچ کدام از شرکتها و سازمانها طب سال گذشته درآمد نداشتند و فقط یک شرکت و یک سازمان درآمد داشته آن هم به حساب شهرداری واریز کردند و این دو سازمان و شرکت هم که واریز کردند اصلا برابر عددی که در بودجه پیشبینی شده نیست؛ چطور دوباره ۵۰۰ میلیارد تومان برای یک شرکت شهرداری درآمد در لایحه امسال گذاشتید در حالی که امسال کمتر از صد میلیارد تومان به حساب شهرداری بودجه واریز کردهاند.
او اضافه کرد: به اذعان همه اعضای شورا و شهردار تهران مهمترین چالش کنونی شهر تهران حوزه حمل و نقل است. چیزی که مردم به شکل روزانه با آن در ارتباطاند. همه ما احساس خطر میکنیم و صبح که بیدار میشویم دعا میکنیم حادثهای در مترو رخ نداده باشد. با این وضعیت در لایحه پیشنهادی شهرداری اصلا بودجه حمل و نقل متناسب با ۵۳درصد افزایش شهرداری افزایش پیدا نکرده و افزایش آن ۲۴ و نیم درصد از کل بودجه شهرداری است. این در حالی است که در بودجه بدون اصلاحیه در ۱۴۰۰، ۳۱درصد و با اصلاحیه ۳۴درصد سهم حمل و نقل ترافیک از بودجه شهرداری بوده است. این ۳۴% به ۲۴ و نیم درصد تنزل پیدا کرده است.
امانی با بیان اینکه برابر قانون باید حداقل ۴۰درصد از بودجه شهرداری به سمت بودجه عمرانی و توسعهای برود، گفت: با کسر هزینههای حوزههای مأموریتی سهم عمرانی در بودجه شهرداری تهران ۳۵درصد است؛ یعنی ۵ درصد از حداقلی که قانون مشخص کرده کمتر شده و در مقابل سهم حوزه اجتماعی با ۵هزار و ۶۸۶ میلیارد تومان ۱۰۲درصد افزایش داشته است. اگر این دو را با هم مقایسه کنید میبینید بین حوزههای مأموریتی شهرداری توازن برقرار نیست؛ لذا بنده به این دلایل پیشنهاد میکنم به هیچ عنوان سقف ۵۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تصویب نشود و هر سقفی قرار است تصویب شود این توازن باید بین منابع و مصارف شهرداری برقرار شود.