ستارهشناسان سیارهای فرا خورشیدی به اندازه و جرمی شبیه سیاره مشتری را شناسایی کردند که به دور سه ستاره میچرخد.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، ستارهشناسان یک شی عجیب کیهانی را شناسایی کردهاند که نخستین سیارهای است که به دور سه ستاره میچرخد. سیستم "GW ORI" یک سیستم سه ستارهای است که این سه ستاره با گرانش به یکدیگر متصل شدهاند.
"GW ORI" منظومهای ستارهای است که در فاصلهی هزار و ۳۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی شکارچی قرار دارد. این منظومه با دیسکی عظیمی از گاز و غبار احاطه شده که یکی از شاخصههای متداول منظومههای ستارهای جوان است، اما جالبتر از هر چیز، این منظومه شامل سه ستاره است نه یک ستاره.
در تصویر، حلقههای گرد و غبار در اطراف منظومه سه ستاره را مشاهده میکنید که به ستارهشناسان این سرنخ را میدهد که ممکن است سیارهای در مدار آن وجود داشته باشد و شکاف قابل توجهی در حلقه گرد و غبار وجود دارد که نشاندهنده وجود یک سیاره عظیم است.
یکی از تصاویر با استفاده از تلسکوپ (ALMA) در شیلی گرفته شده و پردازش شده است تا حلقههای گرد و غبار را با بهترین وضوح نشان دهد و یک تصویر دیگر نیز نشان میدهد که چگونه داخلیترین حلقه، سایهای را بر روی بقیه حلقه گرد و غبار ایجاد میکند.
برای درک این سیستم غیرمعمول، ستارهشناسان دانشگاه نوادا لاس وگاس، از دادههای جمعآوری شده توسط ALMA برای ایجاد مدلی از این سیستم استفاده کردند. آنها احتمالات مختلفی را که میتواند باعث ایجاد شکاف در حلقههای گرد و غبار شود، در نظر گرفتند، مانند ایدهای که میتواند ناشی از نیروهای گرانشی سه ستاره در مرکز سیستم باشد.
اما محتملترین توضیح برای این یافته، وجود حداقل یک سیاره بزرگ است که از نظر اندازه و جرم شبیه مشتری است. اگرچه این سیستم بسیار دورتر از آن است که بتوان آن را مستقیماً تشخیص داد، اما این مدلی بود که دادهها را به بهترین شکل برآورده کرد. محققان امیدوارند در آینده مشاهدات بیشتری با استفاده از ALMA جمعآوری کنند تا تایید شود که آیا واقعاً سیارهای در آنجا وجود دارد یا خیر.