با توجه به طبیعت، میتوان فهمید که خوراکی موجود در هر فصل، متناسب با آن مقطع و خوارکیهایی که بهصورت طبیعی در آن فصل به عمل نمیآیند، مضر هستند.
سادهترین روش برای انتخاب تغذیه این است که بدانیم به طور طبیعی میوههایی که در فصل تابستان رشد میکنند، برای فصل سرد سال مناسب نیستند.
خیار، گوجه و کاهو، امروزه در فرهنگ غذاییِ ایرانیها جا گرفته و در کنار هر وعده غذایی، سالاد مصرف میشود؛ اما مصرف سالاد، آداب و نکاتی دارد.
سالادِ فصل باید متناسب با فصل درست شود، ولی هم اینک، مردم در چهار فصلِ سال، یک نوع سالاد درست میکنند که ترکیبی از کاهو، خیار و گوجه است و در بیشتر مواقع، با سُسهای مضر مصرف میشود. با توجه به اینکه خیار و گوجه در فصل سرد سال رشد نمیکنند، بنابراین، نباید در فصل زمستان استفاده شوند و هنگام تهیه سالاد در این فصل، میتوان به جای خیار و گوجه، از میوهها و سبزیجات و میوه طبع گرم شامل کلم، هویج و کرفس استفاده کرد.
همچنین، به جای سُس مایونز، سسهای پر چرب و دارای مواد نگهدارنده بهتر است از ترکیب روغن زیتون، آبلیمو و آب نارنج استفاده و سبزیجاتِ خشکِ نرم مثل نعناع و پونه به سالاد اضافه کرد.
سالاد باید با فاصله نیم ساعت قبل از غذا خوردن مصرف شود؛ چرا که سالاد حکم میوه را دارد و بهتر است همراه با غذا خورده نشود.
اگر افرادی در صددِ استفاده از سالاد برای کاهش اشتها و پرکردن حجم معده هستند، باید نیم ساعت قبل از وعده اصلی غذا، آن را مصرف کنند؛ چرا که مصرف سالاد در میانِ وعده غذایی، باعث بد هضمی، ترش کردن و نفخ میشود.