پخش زنده
امروز: -
چای سبز یکی از معروفترین نوشیدنیهای سالم است که خواص گوناگونی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ یکی از خواص چای سبز این است که سرعت افزایش قند خون را بعد از غذا خوردن کاهش می دهد و در نتیجه، به تنظیم سطح گلوکز کمک می کند. این خاصیت، از بالا رفتن ناگهانیِ سطح انسولین جلوگیری می کند و ذخیره سازی چربی را هم کاهش می دهد.
دانشمندان فکر می کنند که مصرف چای سبز، رگ های خونی را در وضعیت طبیعی حفظ و توانایی آنها را برای مقاومت در برابر تغییرات ناشی از فشار خون تقویت می کند. این ویژگی، از رگ های خونی در مقابل شکل گیری لخته خون که اولین علت بروز حملات قلبی است، محافظت می کند.
چای سبز، باکتری ها را از بین می برد و در نتیجه، هم باعث بهبود در سلامت دندان ها می شود و هم خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد. بعضی از تحقیقات علمی نشان داده اند که کاتچین موجود در چای سبز حتی می تواند ویروس هایی مانند آنفلوانزا را مهار کند.
ترکیبات موجود در چای سبز، عملکرد مغز را تقویت می کنند و سطح هوشیاری را بالاتر می برند. مهم ترین عنصر چای سبز از این منظر، کافئین است که به عنوان نوعی محرک شناخته می شود. البته، میزان کافئین موجود در چای سبز به اندازه قهوه نیست؛ اما فواید خودش را دارد و باعث اثرات منفی ناشی از مصرف بیش از حد کافئین نمی شود.
عنصر دیگری که در چای سبز وجود دارد، تیانین است. تیانین در گروه اسیدهای آمینه قرار می گیرد و به طور طبیعی در برگ های چای یافت می شود. محققان تصور می کنند که دقیقا همین عنصر، تاثیر آرامش بخشِ چای سبز را به وجود می آورد و فایده زیادی برای مصرف کنندگان دارد. مصرف چای سبز، سطح کلسترول بدِ خون (LDL) را کاهش می دهد و حتی میزان کلسترول خوب خون (HDL) را در بدن بالاتر می برد.
ترکیبات موجود در چای سبز، عملکرد مغز را تقویت می کنند و سطح هوشیاری را بالاتر می برند. مهمترین عنصر چای سبز از ابن منظر، کافئین است که به عنوان نوعی محرک شناخته می شود.