نخست وزیر هند برای حمایت از زیست بوم در حال رشد نوآفرینها یا همان استارت آپ ها، آنها را ستون فقرات هند جدید خواند و شانزدهم ژانویه را به عنوان روز ملی نوآفرین نامگذاری کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، این روزها "هفته نوآوری "در هند است. دولت مرکزی این کشور اعلام کرد از راهحلهای نوآورانه و مبتنی بر فناوری در راستای حل چالشهای پیش روی کشور حمایت خواهد کرد.
به منظور تقویت نوآوری، کارآفرینی و زیستبوم نوآفرینی دولت بر سه جنبه، رهاسازی کارآفرینی و نوآوری از حصارهای دولتی و پیچیدگیهای اداری؛ ایجاد سازوکارهای نهادی برای ارتقای نوآوری و حفظ و حمایت از نوآوران جوان تمرکز کرده است.
نخستوزیر هند در ابتدای هفته نوآوری در جمع نوآفرینها گفت: نوآفرینهای هند در حال تغییر قواعد بازی و تبدیل شدن به ستون فقرات هند جدید هستند و علاوه بر خلق نوآوری، به عنوان بزرگترین بسترهای ایجاد شغل کشور در حال تکامل هستند.
نارندرا مودی افزود: از امسال، ۱۶ ژانویه هر سال به عنوان روز ملی نوآفرینها جشن گرفته میشود تا به نفوذ فرهنگ نوآفرینی در سطح عموم مردم کمک کند.
نخست وزیر هند گفت: عزم هند تبدیل شدن از اقتصاد روستایی به صنعتی است و برای این هدف سرمایهگذاریهای زیادی در تحقیق توسعه و تحقیق و توسعه فناوریهای آینده را در اولویت قرار داده است.
وزیر تجارت و صنعت نیز از نوع آفرینهای موفق خواسته است به عرصههای نو و کشف نشده به ویژه در شهرهای کوچک و مناطق روستایی ورود کنند.
به گفته مقامات دولتی هند در سال ۲۰۱۳ میلادی ۴ هزار اختراع در کشور ثبت شد، اما این رقم در سال گذشته به ۲۸ هزار مورد افزایش یافت.
همچنین تعداد نشانهای تجاری ثبت شده در سال ۲۰۱۳ حدود ۷۰ هزار مورد بودند که در سال ۲۰۲۱ این آمار از ۲۵۰ هزار نشان فراتر رفت.
دولت مرکزی هند از نوآفرینها خواسته است در زیرساختهای شارژ خودروهای انرژی نو، ساخت تجهیزات دفاعی، ساخت تراشه و حوزه پهپادها نیز نقش آفرینی کنند.
بخش نظامی هند سفارشهایی به ارزش ۶۵ میلیون دلار به نوع آفرینهای بومی فعال در حوزه پهپاد پرداخت کرده است.
با تلاش نوآفرینهای هند شاخص جهانی نوآوری این کشور از رده ۷۶ در سال ۲۰۱۴ به رتبه ۴۶ در سال ۲۰۲۲ میلادی ارتقا یافته است.
هم اکنون در این کشور بیش از ۶۰ هزار نوآفرین و ۸۲ تک شاخ یا" یونیکرن" وجود دارد.
یونیکورن یا تک شاخ به استارتاپها یا نوآفرینهایی گفته میشود که بیش از یک میلیارد دلار ارزش اقتصادی داشته باشند.
هند سومین زیستبوم شرکتهای نوآفرین در جهان است.
توزیع دارو، پزشکی از راه دور، کشاورزی، خرده فروشی، رستورانها، توزیع مواد غذایی، آموزش از راه دور و کار در منزل از جمله حوزه فعالیت استارتاپهای موفق در هند هستند.