پخش زنده
امروز: -
هند نخستین همسایهای است که از گذشته با ایران روابط تجاری دارد، بنابراین با دقت سیاست نگاه به شرق دولت دکتر رئیسی را پیگیری میکنیم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، گدام دارمندرا، مناسبات دو کشور را مبتنی بر روابطی تاریخی و تمدنی با ریشه در مناسبات فرهنگی دانست و گفت: طی ۲ دهه اخیر مقامات دو کشور تصمیم گرفتند که در قرن حاضر با سرعت به تعمیق بیشتر روابط اهتمام ورزند.
وی خاطرنشان کرد: جایشانکار وزیر خارجه هند نخستین مقام خارجی بود که حتی پیش از مراسم تحلیف با آیت الله رئیسی دیدار کرد و این نشانه تعاملات بسیار صمیمانه و نوعی همگرایی بین مسئولان دو کشور در زمینههای دوجانبه، منطقهای و بین المللی است.
این مقام هندی همچنین از علائق زیاد تجار و بازرگانان هندی را برای توسعه مروادات اقتصادی با ایران خبر داد و گفت: هند یکی از اقتصادهای با رشد سریع در جهان است و به صورت بالقوه زمینههای زیادی برای همکاریهایش با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.
وی گریزی به سال ۲۰۱۸ میلادی و سفر رئیس جمهور سابق کشورمان به هند زد و گفت: در آن سفر دو طرف درباره مکانیزمهایی توافق کردند برای تعمیق روابط تجاری دو کشور و پیش بینی می شد حجم مراودات تجاری به ۲۰ میلیارد دلار برسد که البته نفت و انرژی را هم شامل می شد.
دارمندرا با یادآوری اینکه ایران یکی از منابع مهم تامین انرژی هند بود گفت: در آن مقطع از مجموع حدود ۱۷ میلیارد دلار حجم روابط اقتصادی دو کشور، ۱۴ میلیارد دلار به حوزه انرژی اختصاص داشت که این میزان به دلیل مسائل سیاسی بین المللی از سطح همکاریها کاسته شد.
وی گفت: با وجود این دو کشور با بهره گیری از پیمان دوجانبه پولی و استفاده از مکانیزم روپی - ریال تلاش کردند از حجم تجارت دو کشور کاسته نشود، ضمن آن که در دوران همه گیری کرونا هشت جلسه ویدئوکنفرانسی بین فعالان تجاری دو کشور برگزار کردیم.
سفیر هند در ایران درباره راهبرد تجارت ایران و هند آن را در حوزه سنتی ارزیابی کرد و گفت: چای، برنج و اقلام دارویی اگر چه جزو اقلام صادراتی هند است، اما فعالان اقتصادی در هند علاقهمند هستند تجارت خود را در عرصه محصولات فنی مهندسی سبک مانند موتورسیکلت گسترش دهند.
وی به سفر اخیر خود به بندرعباس و چابهار اشاره کرد و گفت: این مناطق ظرفیتهای بسیاری برای سرمایه گذاری مشترک دارند که امیدوارم بزودی این اتفاق رخ دهد.