رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: دسترسی زمینی به 160 روستا در کرمان مقدور نیست ولی ادامه خدمات توسط بالگردهای هلال احمر، سپاه و ارتش انجام می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای مهدی ولی پور با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما درباره آخرین گزارش از تعداد روستاهایی که هنوز دسترسی زمینی به آنجا مقدور نیست افزود: از 24 دی تاکنون در 29 استان کشور هزار و 100 تیم عملیاتی ما ارائه خدمات امداد و نجات به مردمی که درگیر حوادث طبیعی هستند می باشند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین حضور نیروهای هلال احمر در جنوب کرمان و در شهرهای قلعه گنج، منوجان، ریگان و رودبار جنوب که منازل مسکونی در بیشتر روستاهای این شهرستان ها دچار آبگرفتگی و سیلاب شده اند می باشد.
آقای ولی پور گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده تاکنون بیش از 5 هزار خانوار در 160 روستا با آبگرفتگی منازل روبرو شدند که موضوع اسکان و تغذیه اضطراری آنها انجام شده است.
وی خاطر نشان کرد: در کل کشور و از ظهر امروز که درگیر شرایط برف و کولاک در غرب و شمال غرب کشور بودیم در هر استان حدود 50 درصد روستاها دچار انسداد راه ها و تحت تاثیر شرایط جوی فعلی هستند.
رئیس زمان امداد و نجات هلال احمر تصریح کرد: در سیل و آبگرفتگی اخیر، تخریب منازل نداشتیم اما بیشتر آبگرفتگی منازل را داشتیم که لوازم خانگی مردم آسیب دیده است.
آقای ولی پور اضافه کرد: هرمزگان، میناب و روستاهای اطراف آن این شرایط وجود داشت که به شرایط پایدار رسیده است البته اسکان اضطراری در آنجا برقرار بود ولی از صبح امروز مردم به روستاهای خودشان بازگشتند.
وی افزود: در کرمان دسترسی زمینی به 160 روستا مقدور نیست و جاهایی که امکان ارائه خدمات هوایی وجود داشت توسط بالگردهای هلال احمر، سپاه و ارتش که در کرمان مستقر هستند مشغول ارائه خدمات هستند.
بیش از پنج هزار خانوار با مشکل آبگرفتگی مواجه هستند
استاندار کرمان گفت: در سیل 10 روز گذشته حدود 1700 خانوار با مشکل آبگرفتگی مواجه شدند ولی در سیل جدید بیش از پنج هزار خانوار این مشکل روبرو هستند.
آقای زینی وند افزود: در حال حاضر از حدود 340 روستا به 128 روستا دسترسی زمینی نداریم چون این روستاها در جاده کوهستانی هستند، روستاها زیر آب نیستند و بیشتر روستاهایی که الان مشکل سیل دارند در باتلاق حاشیه جازموریان، دشت رودبار، زهکلوت و روستاهایی از سمت قلعه گنج می باشند.
وی ادامه داد: شدت سیل بسیار بالا بود و آب در این روستاها کم کم فروکش می کند و به مرور به روستاها دسترسی پیدا می کنیم اما امداد رسانی به بیشتر روستاها انجام شده است، لوازم ضروری و خوراک گرم به آنجا می رسد.
استاندار کرمان گفت: در جاهایی که دسترسی داریم کمبود نداریم و گروه های جهادی، هلال احمر، بسیج، سپاه و گروه های مردمی پای کار هستند ولی به یکسری روستاها دسترسی نداریم که پیش بینی می کنیم اگر فضای جوی آرام باشد و بارندگی جدید نداشته باشیم تا سه روز آینده به مناطق باتلاقی دسترسی پیدا کنیم تا یک ثبات در زندگی مردم برقرار شود.
آقای زینی وند درباره میزان برآورد خسارت هم افزود: در سیل 10 روز گذشته در استان کرمان حدود سه هزار میلیارد تومان خسارت وارد شد اما در سیل جدید خسارت خیلی بیشتر است.
وی خاطر نشان کرد: در سیل 10 روز گذشته حدود 1700 خانوار با مشکل آبگرفتگی مواجه شدند ولی در سیل جدید بیش از 5 هزار خانوار با این مشکل روبرو هستند.
استاندار کرمان عنوان کرد: بر اساس برآورد اولیه که امشب با حضور وزیر کشور داشتیم خسارت خیلی بالاست و بیش از 5 هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده است که بیشتر آن در بخش کشاورزی می باشد که در حال برآورد نهایی آنها هستیم.
آقای زینی وند با اشاره به اینکه مصوبات خوبی داشتیم گفت: در سال قبلی دولت کمک های خوبی انجام داد و علی الحساب 50 میلیارد تومان به حساب استانداری واریز شد که بشخی از مشکلات جاری را حل کرد، حدود 30 میلیارد تومان هم فردا واریز می شود که هزینه های ضروری، جاری و برخی از سیل بندهای پوشش داده شود و همچنین در بخش زیر ساخت ها هم حدود 600 میلیارد تومان مصوب شده است.
وی ادامه داد: در جلسه امشب ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تعهد کرد همه احشام که تلف شدند و لوازم خانگی مردم را در اسرع وقت خریداری شود و در اختیار مردم قرار بگیرند چون دشت باتلاقی است سرویس های بهداشتی مردم با مشکل مواجه شده است که ستاد اجرایی و بنیاد مستضعفان تعهد کردند تا ترمیم کنند.
آقای زینی وند گفت: خسارت های ما بیشتر در بخش لوازم ضروری زندگی و احشام مردم است و بنیاد مستضعفان تامین آن را پذیرفته است که طی 15 روز آینده در اختیار مردم قرار می گیرد، موضوع بعدی راه ها و زیرساخت ها می باشد که بر این اساس بیش از 400 میلیارد تومان در سیل دوم برای راه ها برآورد شده است که از اعتباراتی که دولت تامین می کند بخشی از آن انجام خواهد شد و موضوع دیگر آسیب منازل است که بخشی از اعتبارات آن را بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) پذیرفتند و بخش دیگر آن را بنیاد مسکن بر اساس وام بلاعوض دولت انجام می دهد بیشتر خسارت ها در حوزه بسیار بالایی در بخش کشاورزی است که وام آنها باید استمهال شود.
وی خاطر نشان کرد: در سرما زدگی سال گذشته 13 هزار میلیارد تومان خسارت کشاورزی داشتیم ولی مبلغی دریافت نکردیم اما الان دولت عزم بهتری دارد و بر اساس دستور رئیس جمهور باید راهکار تامین خسارت در بخش کشاورزی که تسهیلات ارزان و تمدید وام ها می باشد جبران شود.
استاندار کرمان درباره تلفات سیل هم گفت: تلفات سیل یک نفر در قلعه گنج بوده است که به علت بی احتیاطی غرق شد و سه کودک در آب غرق شدند که دو نفر آنها در ریگان بوده است و یک نفر هم در کهنوج بوده است.