یک سالن همایش ، همه امیدها و انگیزههای ۱۶ مدیر شرکت دانش بنیان است که آمده اند محصول خود را به سرمایه گذاران عرضه کنند تا به بازارهای تجاری وارد شوند.
این گونه کسب و کارها با خلق ایدهای نو، به دنبال کسب درآمد از طریق تولید و عرضه انبوه محصولات مبتنی بر آن ایده هستند ؛ برای حمایت از این ایده پردازی های نوین ، همایش های علمی با عنوان استان آپ در سراسر کشور برگزار می شود تا هر استان ظرفیت های علمی و سرمایه گذاری خود را به منحصه ظهور بگذارد .
این رویداد برای اولین بار در استان سمنان با مشارکت پارک علم و فناوری استان سمنان و صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
هدف از این رویداد استارتاپی شناسایی طرحهای سرمایه پذیر استانی و تسهیل روند جذب سرمایه و ارتباط ایده پردازان و شتاب دهندهها است.
حمایت از شرکتهای استارتآپ، کسب و کارهای نوپا و شرکتهای فناوری، شناسایی نیازهای فناورانه استان سمنان با کمک صنایع و شناسایی استارتآپهای سرمایه پذیر از دیگر اهداف این رویداد بزرگ محسوب میشود.
استان آپ چیست؟
یکی از بسترهای ارائه خدمات به شرکتهای دانش بنیان، برگزاری همین استان آپ هاست؛ در این دورهمیهای علمی که با شعار " ۳۱ قدم تا شکوفایی " برگزار میشود، محصولات و فرایندهای علمی و پژوهشی به قصد جذب سرمایه گذار معرفی میشود؛ این دورهمیها برای طرحهایی است که شتابدهی را تمام کرده و محصول و سابقه فروش دارند و نیازمند جذب سرمایه هستند.
استان آپها قرار است در همه استانهای کشور برگزار شود؛ در استان سمنان، شاهرود میزبان این رویداد علمی و اقتصادی بود.
مدیران ۱۳۰ استارتاپ استان سمنان برای حضور در این رویداد ثبت نام کرده بودند که ۱۶ تیم به مرحله نهایی راه یافتند و از طرحهای خود برای جذب سرمایه گذار دفاع کردند.
در نخستین رویداد جذب سرمایه گذار برای طرحهای استارتاپی و فناور استان سمنان، طرحهایی ارائه شد که برای تجاری سازی از ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه نیاز داشت تا ۸ میلیارد تومان ...
مشتی علمی نمونه خروار ایده پردازی فناورانه
این شرکت همچنین ماشین تابنده بدون پیچش را که در کابلهای با کاربری نظامی و صنایع هوایی کاربرد دارد را به استان آپ آورده تا برایش سرمایه گذار پیدا کند.
محمد خوبانی مسئول گروه استارتاپی تجهیزات پزشکی هوپرتو است؛ دستگاهی که آقای خوبانی و همکارانش در استان آپ عرضه کرده اند ویژه افرادی است که بر اثر ضایعات عصبی و سکته مغزی دچار افتادگی پا شده اند.
دستگاه این گروه تجهیزات پزشکی برای هر فرد با توجه به نوع راه رفتنش شخصی سازی میشود و عصب از کار افتاده پا را برای بهبود حرکت، تحریک میکند.
آقای مشایخی هم که از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود است، طرح ماژول پایش بلادرنگ موتورهای القایی در صنعت به کمک هوش مصنوعی را به استان آپ آورده.
در این طرح علمی و صنعتی، خرابی دستگاه به سرعت تشخیص داده میشود و موتور با کمترین زمان و کمترین هزینه تعمیر میشود.
فرهاد خوش آبادی مسئول شرکت دانش بنیان کاویان صنعت شاهوار است که دستگاه آسیاب پر انرژی با دور مستقل را در استان آپ به سرمایه گذاران معرفی میکند.
کاهش زمان خردایش و انجام آلیاژ سازی نانو از مزایای این دستگاه نسبت به نمونه خارجی آن است.
محمد مهدی محرابی، مدیرعامل شرکت فناوران گوهر شرق؛ سازنده انواع باتری ساکن صنعتی و UPS در کشور است؛ با اینکه او و شرکتش در زمینه تولید باتری جزء سرآمدان کشور هستند، ولی با توجه به اینکه پلیت های باتری وارداتی است و ۷۰ درصد ارزش باتری به پلیتهای آن است ، تصمیم گرفته پلیت بسازد.
او پلیتهای باتریهای ساکن را ساخته و برای محصول جدیدش به دنبال سرمایه گذار است.
اینها نمونهای از طرحهایی ایت که در استان آپ سمنان ارائه شده است.
در آن سالن همایش چه میگذرد؟
علاوه بر سرمایه گذارانی که به سالن همایشها آمده اند و محصولات را از نزدیک میبینند و سبک و سنگین میکنند؛ ۴۰ سرمایه گذار هم به صورت آنلاین در این استان آپ شرکت دارند و درباره طرحها نظر میدهند.
سرمایهگذاران خطرپذیر، صندوقهای پژوهش و فناوری، صندوقهای بورسی، صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه، سرمایهگذاران شرکتی و نمایندگان صندوق نوآوری و شکوفایی، شتابدهندههای دانشبنیان و غیردانشبنیان، مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری نیز در این رویداد شرکت دارند و در پی شکار طرحی مناسب برای سرمایه گذاری و حمایت از طرحهای نو هستند.
محسن نظری رییس پارک علم و فناوری استان سمنان میگوید: هدف از رویداد استان آپ، جذب سرمایه برای رونق اشتغال در زمینه های، کشاورزی، صنایع معدنی، ارتباطات و فناوریهای اطلاعات، آب و انرژی و تمامی زمینههای مورد نیاز استان در حد ایده و یا محصول است.
وی میافزاید: ایدهها و محصولات با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی به سرمایه گذاران متصل خواهند شد و تامین مالی چه به صورت سهام داری طرح و چه به صورت پرداخت هزینههای تحقیق و توسعه ، برای تجاری سازی ایدهها انجام میشودچ
نظری جذب سرمایه برای ایدهها را زمینه ساز توسعه اشتغال استان سمنان میداند و میگوید: شرکتها و افرادی که صاحب ایده هستند می توانند از طریق پارک علم و فناوری استان و سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی ، ایدهها و طرحهای تجاری خود را ثبت کنند تا با سرمایه گذاران مرتبط شوند.
عزم جدی برای حمایت از استارتاپها
این را سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی کشور میگوید و میافزاید: در مجموع ۳۶ رویداد استارتاپ در کشور برگزار شده و در قالب آن ۶۰ میلیارد تومان برای سرمایه گذاری جذب شده و شرکتهای استارتاپی در حال مذاکره برای دریافت ۶۰ میلیارد تومان دیگر هم هستند.
ملکی فر افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی کشور ظرف ۳ سال گذشته ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه خطر پذیر به اکوسیستم استارتاپی کشور تزریق کرده است.
به گفته وی، این سرمایه گذاری با شتاب دهندهها به نسبت یک به ۲ است یعنی هر شتاب دهندهای که روی استارتاپها سرمایه گذاری کند، صندوق نوآوری و شکوفایی کشور تا دو برابر سرمایه آن شتاب دهنده بر روی آن طرح سرمایه گذاری میکند.
به همین روش تاکنون ۴۶ طرح استارتاپ با ۱۳ شتاب دهنده عقد قرارداد سرمایه گذاری داشتند که صندوق نوآوری و شکوفایی کشور ۳۲ میلیارد تومان و شتاب دهندهها ۱۶ میلیون تومان سرمایه گذاری کرده اند.
ملکی فر به سرمایه گذاری بیش از ۳۲۰ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با همکاری سایر صندوقهای پژوهش و فناوری به نسبت یک به چهار، مشارکت با صندوقهای جسورانه بورسی با تزریق بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان به ۱۰ صندوق جسورانه و ایجاد این صندوقها با سرمایه اولیه هزار و ۸۱۰ میلیارد تومان هم اشاره میکند و این اعداد و ارقام را نشانه عزم جدی در حمایت از طرحهای فناورانه میداند.
چرا باید از استارتاپها حمایت شود
این شرکتهای نوپا، در واقع الگوی جدیدی از کارآفرینی و کسب و کار را ایجاد کرده اند و در حوزه فناوریهای نوین گسترش چشمگیری داشته اند، به سایر حوزههای تجاری و اقتصادی نیز سرایت کرده و به خوبی، باعث رشد و توسعه اقتصاد دانش بنیان شده اند.
علاوه بر رشد اقتصادی، اشتغالزایی در میان نسل جوان و ایجاد پتانسیل کارآفرینی برای سایر اقشار مردم، از مهمترین کارکردهای استارتاپهاست که باید با واقع بینی و به دور از شعار، این گونه شرکتها با حمایت نهادهای دولتی، روز به روز گسترش یافته و خلأهای موجود در اقتصاد کشور را پر کنند.
نویسنده: آرزو کاشی