به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان، سفر یک روزه معاون علمی و فناوری رییس جمهور به استان سمنان با حضور در شورای اداری استان به پایان رسید.
این جلسه با محوریت اقتصاد دانش بنیان و جمع بندی مصوبات سفر برگزار شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این جلسه تغییر نگرش در مجموعه دولت و بخش خصوصی در استان سمنان برای رونق اقتصاد دانش بنیان را ارزشمند بیان کرد و گفت: در کنار فراهم کردن این زیر ساختهای فرهنگی لازم است پارک علم و فناوری استان زیر ساختهای فیزیکی هم ایجاد کند.
سورنا ستاری گفت: باید با حمایت بخش خصوصی و جذب سرمایه گذاری این اهداف محقق شود.
آقای ستاری بر لزوم جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی در شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد و افزود: سرمایه ثبتی صندوق پژوهش و فناوری استان سمنان نیز باید با جذب سرمایهگذار بخش خصوصی افزایش یابد، زیرا این صندوق محور توسعه استان است.
وی تاکید کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و همچنین پارک علم و فناوری استان سمنان سهم جدی در سرمایه ثبتی صندوق پژوهش و فناوری استان داشته باشند و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری نیز در این راستا حمایت میکند، اما محوریت اصلی باید بخش خصوصی باشد.
ستاری با بیان اینکه صنعت دارای نو آوری، طراحی و ایدههای دانشگاهی است گفت: زمانی که فرآنید محصولی از مرحله طراحی تا تولید در داخل کشور انجام شود، میتوانیم خود را صاحب یک محصول دانش بنیان بدانیم.
ستاری افزود: کپیبرداری از طرحهای خارجی با وجود ایجاد اشتغال، تحول ایجاد نمیکند و ارزش افزوده نیز ندارد؛ زیرا ارزش افزوده یک کالا در دانشی است که برای تولید آن صرف شده و در انحصار داخل است.
سورنا ستاری مشکل کم آبی و تولید در استان سمنان را یاد آور شد و گفت: طرحهای نوآورانه و تولیدمحور در حوزه مصرف بهینه آب و مقابله با کمآبی منبع مهم کارآفرینی است و مورد حمایت ویژه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری قرار میگیرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: فناوریهای زیادی در حوزه مقابله با کم آبی وجود دارد، اما تا زمانی که مصرف آب بهینه نشود و بر بازیابی آب و فاضلاب تمرکز نشود، استفاده از این فناوریها بیفایده است.
استاندار سمنان نیز در این جلسه با بیان شاخصها و طرفیتهای استان سمنان در بخشهای دانشگاهی، صنعتی و معدنی را یاد آورشد و گفت: خام فروشی از موانع استان در بخش معدن است و تلاش شده کمک به توسعه دیجیتال و استارتاپها با همکاری سه جانبه بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، استانداری سمنان و سازمان فنی و حرفهای دنبال شود.
استاندار همچنین خواستار اختصاص پنج میلیارد تومان اعتبار برای کمک به شرکتهای فناور و استارتاپهای استان شد.
علیرضا آشناگر دستور رئیس جمهور برای راهاندازی یک مرکز یا واحد نوآوری در هر استان، را یاد آور شد و افزود: با توجه به ظرفیت استان سمنان، درخواست راهاندازی سه کارخانه دانش بنیان در شهرستانهای سمنان، شاهرود و دامغان، پیشنهاد شده که هر سه کارخانه مورد موافقت قرار گرفت و از مصوبات این سفر بود.
استاندار سمنان گفت: وثیقه بانکی مشکل جدی برای فعالان حوزه دانش بنیان است و، چون فعالان این حوزه نوپا هستند اگر حمایت نشوند، دچار مشکل خواهند شد و انتظار میرود با کمک به دانشبنیانها در این زمینه به توسعه استان کمک شود.
کمک ده میلیار تومانی به دانشگاه سمنان، صدور مجوز برای ایجاد مجتمع خدمات فناوری استان، مساعدت برای بازسازی و نوسازی بنیاد نخبگان استان و ایجاد مجتمع خدمات دانشگاهی در واحد تولیدی عقاب افشان سمنان از جمله مصوبات سفر معاون علمی و فناوری رییس جمهور به استان سمنان بود.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی هم با بیان ظرفیتهای استان سمنان مانند معادن، گفت: ارتقای فناوری باید مانع خامفروشی شود و مواد معدنی فرآوری شده صادر شود.
عباس گلرو گفت: امروز در مجلس شورای اسلامی با "طرح جهش تولید دانش بنیان" با ۲۰۷ رای مثبت موافقت شد و به کمیسیون آموزش و تحقیقات به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون صنعت و معدن به عنوان کمیسیون فرعی بازگشت.
گلرو افزود: در این طرح بیش از ۱۰۰ مورد از موانع شرکتهای دانشبنیان برطرف میشود.
وی بیان کرد: مجلس شورای اسلامی همپای دولت در راستای ارتقای سطح نوآوری، فناوری و شرکتهای دانشبنیان فعالیت میکند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار سمنان گفت: تقویت استارتاپها و به کارگیری فناوری، علم و خلاقیت و نیروی انسانی توانمند راهکار اصلی توسعه و برونرفت از مشکلات است.
فاطمه منصوری معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار هم گزارشی از فعالیتها و اقدامات انجام شده در استانه برای توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه و ایجاد کارخانههای نوآوری ارائه کرد.
در این جلسه آقایان خیرالدین و مسعودیان مدیران عاملدو شکرت دانش بنیان ازسمنان و دامغان به نمایندگی از دیگر شرکتها مسائل و مشکلات این بخش را مطرح کردند.