سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی (ره) گفت: دانش علوم انسانی در سالهای اخیر لزوما مبتنی بر تحقیقات ملی نبوده است و بیشتر منابع و تحقیقاتی که در دانشگاههای کشور تدریس میشود، از غرب وارد شده است.
عبدالله معتمدی در حاشیه راهاندازی اندیشکدههای تحول در علوم انسانی و تحول در حکمرانی که در دانشگاه علامه طباطبایی (ره) برگزار شد، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: اندیشکدهها یک مجموعه تخصصی هستند که با تخصصهای مختلف مرتبط با حوزههای مختلف پاسخگوی موضوعات هستند و دامنه بسیار وسیعی دارد به عنوان مثال اندیشکده حکمرانی میتواند در حوزههای سیاست گذاری اجتماعی فعال باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۱۱ دانشکده تخصصی در دانشگاه علامه طباطبایی (ره) وجود دارد، افزود: این اندیشکدها میتوانند در حوزههای مختلف زمینههای مختلفی را برای راهنمایی و تدریس ایجاد کنند.
معتمدی با بیان اینکه نیمی از دانشجویان کشور در حوزههای علوم انسانی مشغول فعالیت هستند، گفت: دانش علوم انسانی در سالهای اخیر لزوما مبتنی بر تحقیقات ملی نبوده و بیشتر منابع و تحقیقات از غرب در دانشگاههای ایران تدریس میشده است، بنابراین ما نیاز داریم که در حوزه علوم انسانی بر اساس رویکرد بومی مبتنی بر مبانی انسان شناسی، هستی شناسی و مرکز شناسی دانش آموختگان را به جامعه تحویل دهیم که بتوانند در راستای نیاز جامعه گام بردارند.
در ادامه مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی (ره) گفت: علوم انسانی باید در عرصههای مسائل کشور حضور داشته باشد و در بحث حکمرانی هم نقش و پژوهشهایی که نخبگان دارند، در حوزههای مختلف کشور برای حل مشکلات تاثیر گذار است.
حجت الاسلام و المسلمین اکبری اقدم تأکید کرد: تحول در علوم انسانی با نگاه بومی سازی، کارآمدی، روزآمدی و اثرگذاری آن میتواند ظرفیتی را رقم بزند که از یک طرف مشکلات کشور برطرف شود و هم در عرصه اقتصاد، فرهنگ، سیاست و اجتماع حکمرانی شکل بگیرد.