مصرف برخی از غذاها به علت وجود ترکیبات و ارزش غذایی بالا در فصل سرد سال باعث مقاومت بدن افراد در برابر بیماریها میشود.
یکی از ترکیباتی که باعث گرم شدن بدن میشود "جوی دو سر" است.
بلغور جوی دو سر را میتوان در سوپ استفاده کرد.
این سوپ حاوی سبزی به خصوص "جعفری" و استخوان یا پای مرغ است که برای بدن بسیار مفید است؛ خانوادههایی که جوان یا نوجوان دارند میتوانند به جای آب از شیر استفاده کنند.
وی افزود: دومین غذای مفید در فصل پاییز و زمستان "جغول بغول" است، این غذا از جگر سفید همراه با قلوه و دل تهیه میشود.
طرز تهیه "جغول بغول": ابتدا روغن را در یک ماهیتابه بریزید، پیاز را خرد و تفت دهید، مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و جگر سفید، دل و قلوه را که ریز کنید و داخل آن بریزید و تفت دهید. وقتی تفت داده شد مقداری آب داخل آن بریزید و بگذارید بپزد.۱۰ دقیقه مانده به اینکه برای خوردن آماده شود، رب انار را به آن اضافه کنید. بعد از اضافه کردن رب انار و بعد از ۱۰دقیقه میل کنید. رب انار به کبد، پانکراس و مخاطات دیوارهای معده و روده برای جذب بهتر، کمک میکند.
مینایی افزود: جغول بغول دارای ریزمغزیهای بسیار مفید مورد نیاز بدن به خصوص در فصل پاییز و زمستان است، این غذا به علت داشتن آهن، ویتامین B۱، B۲، B۶ و B۱۲ به عنوان یک ماده آنتی آلرژی هم میتواند محسوب شود.
متخصص طب سنتی اضافه کرد: آبگوشت از غذاهای در دسترس است. آبگوشت را به دو نوع شامل نخود و لوبیا همراه با گوشت کتف، گردن، راسته یا آبگوشت با قلوهگاه و دندهگاه گوسفند میتوانید تهیه کنید و این آبگوشت به علت داشتن حبوبات، پر از ریزمغزیهای مورد استفاده بدن است.
مینایی بیان کرد: چهارمین غذای بسیار مفید، شله زرد است، این غذا به عنوان یک عامل محافظت کننده بدن، در برابر عوامل آزار رساننده محیطی است.
وی ادامه داد: حلوا و کاچی از غذاهای مناسب افراد میانسال و پیر است، این غذا مقوی و برای کبد بسیار مفید است این غذا را بیشتر شبهنگام استفاده کنید.
این استاد دانشگاه و متخصص طب سنتی با بیان اینکه فرنی و شیر برنج از غذاهای ارزان و در دسترس است، تصریح کرد: فرنی و شیربرنج از غذاهای بسیار مفید هستند، کودکان، نوجوانان و جوانان میتوانند از عسل کنار یا شیره انگور برای شیرین کردن این غذا استفاده کنند البته میانسالان و افراد پیر کمتر استفاده کنند.